Panasonic Waterfront_BE Aerospace_IFE_yolcu_deneyim_ekran

Uçak İçi Ekranlarda 4K Devri Başlıyor

Panasonic Waterfront_BE Aerospace_IFE_yolcu_deneyim_ekran
Waterfront, Panasonic ve B/E Aerospace işbirliği ile geliştirildi

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenmekte olan Tüketici Teknolojileri Fuarı (CES), uçak yolcularını da yakından ilgilendiriyor.

Geçen yılın ardından bu yıl da, Panasonic ve B/E Aerospace firmaları, yeni ve ileri teknoloji içeren bir koltuk konseptini tüketicilerin beğenisine sundu.

Panasonic, “Waterfront” adını verdiği bu yeni ürünle, uçakların Business Class kabinlerinde bir devrim gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Formation Design Group ve TEAGUE adlı tasarım firmalarının desteği ile geliştirilen yeni koltuğun sırt ve oturma yerindeki şiltelerin şekli, antropomorfik veriler göz önünde tutularak belirlendi.

Ayrıca, bu koltukların muhtemel müşterileri olan, stratejik öneme sahip havayolu şirketleri de sürece dahil edildi.

Son dönemde sektördeki diğer lider tasarımlarda olduğu gibi, Waterfront’ta da yolculara, First Class’ı aratmayacak bir mahrem alan sunuluyor.

Koltuk kabininin hemen yanında bulunan kapının kapatılmasıyla neredeyse tam bir suit ortamı sağlanıyor.

Uçak içerisine balık kılçığı düzeni ile yerleştirilmesi planlanan bu koltukların tamamı, koridora direkt çıkışa sahip.

Panasonic & B/E Aerospace işbirliği ile geliştirilen bu yeni koltuğun bir çok sıra dışı özelliği bulunuyor.

Isıtma seçenekleri bunlardan sadece bir tanesi.

Koltuğun içerisine yerleştirildiği kendi kabininin yanı sıra, ayak bölgesinde ve oturma alanlarında, birbirinden bağımsız ısıtma sistemleri yer alıyor.

Işıklandırma için LED seçilmiş.

Yolcular bu sayede, hem farklı sıcaklıkları hem de farklı renkte ışıkları seçerek, kendileri için bambaşka bir ambians oluşturma şansına sahip olacak.

Koltuğun hemen yanında bulunan dolapçık ise, yine yolcunun tercihine göre ister ısıtılabiliyor, istenirse soğutulabiliyor.

Waterfront’un en göz kamaştırıcı özelliği ise, uçak içi eğlence sistemine ait ekranlar.

24 inç ölçüsüne sahip dokunmatik ekranlar, sıkı durun, tam 4K çözünürlüğe sahip.

Son derece estetik bir görünüme sahip olan ekranlar, ya 7 inç ölçüsündeki bir kablosuz dokunmatik kumanda ile, ya da özellikle yatarken tercih edilebilecek küçük bir kumanda ile kontrol ediliyor.

Panasonic_endüktif şarj_Waterfront
Panasonic Waterfront’ta, endüktif şarj sistemi de bulunuyor

Modern insan için artık vazgeçilemez hale gelen elektronik cihazların en kritik sorunu olan şarj işi de unutulmamış.

Standart priz ve USB girişlerinin yanı sıra bu koltuklarda, endüktif (inductive) şarj sistemi de kullanılmış. Yani cep telefonunuzu şarj etmek için, onu ekranın hemen yanındaki şarj tablasına koymanız yeterli.

Tüm bu özelliklere ilave olarak, kullanılan Bluetooth 4.0 ve NFC teknolojileri sayesinde yolcular, yanlarındaki kişisel elektronik cihazları ile, uçak içi eğlence sistemine bağlanabilme şansına da sahip.

Koltuğun yan duvarına yerleştirilen OLED ekranlar üzerinde hem koltuk numarası, hem de kabin memurları için bir kolaylık olması amacıyla, yolcuların dokunmatik ekran üzerinden seçim yaparak talep ettikleri ürün ve hizmetlere ilişkin ikonlar sıralanıyor.

Tüm bu yeniliklere karşın Waterfront, Business Class koltuklarına ilişkin sektör ortalamaları göz önüne alındığında, %12 oranında daha hafif ve %15 oranında daha az parçaya sahip durumda.

Panasonic, Waterfront adlı bu devrimsel ürünün 2019 yılından itibaren uçaklarda olacağını belirtiyor.

Comments

One response to “Uçak İçi Ekranlarda 4K Devri Başlıyor”