Lufthansa_Airbus_A340-300_D-AIGB

Lufthansa, Google Flights ile Anlaşma İmzaladı

GDS_ekranLufthansa, havayolu şirketlerinin müzmin sorunu olan düşük kâr marjı olgusuna karşı hamlelerine devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere, Lufthansa grup şirketleri 1 Eylül 2015 tarihinden geçerli olmak üzere, genel dağıtım sistemleri (GDS) üzerinden yapılan rezervasyonlardan ilave ücret tahsil etmeye başlamıştı.

Söz konusu uygulama çerçevesinde, GDS üzerinden hazırlanan her bilet için “Distribution Cost Charge” (DCC) adı altında 16 Euro tutarında bir ücret alınıyor.

Zira GDS kullanımından kaynaklanan maliyet, Lufthansa’nın kendi web sitesinin maliyetinin birkaç kat üzerinde bulunuyor.

GDS kullanım giderleri halen Lufthansa Grubu’na her yıl yüzlerce milyon Euro’ya ulaşan bir maliyet yüklüyor.

Bununla birlikte, grup bünyesindeki havayolu şirketlerinin kendi rezervasyon kanalları üzerinden yapılacak bilet satışları şimdi olduğu gibi, gelecekte de DCC’den muaf olacak.

Dolayısıyla havayollarının kendi web sayfaları (www.LH.comwww.swiss.comwww.austrian.comwww.brusselsairlines.com), çağrı merkezleri ve havaalanlarındaki bilet satış noktalarından yapılacak satışlarda, bilet fiyatına DCC ilave edilmeyecek.

Seyahat acenteleri ise, www.LHGroup-agent.com online portali üzerinden yaptıkları rezervasyonlarda, DCC’den muaf durumdalar.

Kurumsal müşteriler de, anlaşmalı indirim fiyatlarıyla www.LH.com üzerinden yapacakları rezervasyonlarda aynı muafiyet olanağından yararlanabilecekler.

Acente kanalından gelen sert tepkilere rağmen Lufthansa, bu uygulamayı sürdürmekte kararlı görünüyor.

Lufthansa, Google Flights ile Anlaşma İmzaladı

Lufthansa_google flights_Nov 2015Kârlılık performansını iyileştirmeyi hedefleyen Lufthansa şimdi de, Google ile Flights uygulaması konusunda bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma şu an için, ABD çıkışlı uçuşları kapsıyor.

Bu sayede daha fazla yolcunun Lufthansa web sitesine yönlendirilmesi ve dağıtım maliyetlerinin daha da düşürülmesi hedefleniyor.

Dünya genelinde Google ile bu konuda anlaşma imzalayan ilk şirket olan Lufthansa, özellikle mobil cihazlar üzerinden yapılan uçak bileti satışlarının çok daha kolay hale geleceğini düşünüyor.

IATA tarafından bir süredir yürütülmekte olan NDC (New Distribution Capability) inisiyatifi de düşünüldüğünde, uçak bileti rezervasyon ve satışına ilişkin yöntemlerde önümüzdeki yıllarda büyük değişikliklerin yaşanması kaçınılmaz olduğu ortaya çıkıyor.