Lufthansa_B747_49_1920x1200

Lufthansa’nın Yeni Satış Stratejisine Acentelerden Tepki

Alman seyahat endüstrisi, Lufthansa’nın küresel dağıtım kanalları aracılığıyla gerçekleştirdiği bilet satışlarına 16 Euro’luk ek ücret getirmesini tartışıyor.

Lufthansa, küresel dağıtım kanallarından alınan biletlere, bilet başına 16 Euro dağıtım ücreti getireceğini açıkladı. Uygulama Lufthansa ve ona bağlı hava yolu şirketleri Austrian, Swiss ve Brussels Airlines’da geçerli olurken; Germanwings ve Eurowings’de olmayacak.

Direkt satış kanallarında uygulanmayacak olan ek ücret, seyahat acenteleri ve müşteriler tarafından karşılanacak.

Satışların Büyük Kısmını Kendi Kanallarımızla Gerçekleştireceğiz

Bilet satışlarının yüzde 30’unu direkt satış kanallarıyla gerçekleştiren Lufthansa’nın Yolcu Satış Müdürü Jens Bischoff, hedeflerinin, bilet satışlarının büyük bir kısmını bağlı hava yolu şirketlerinin internet siteleri başta olmak üzere, kendi kanallarından gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Lufthansa_B747_49_1920x1200
Bischoff, direkt online rezervasyonda kesinti yalnızca 2 Euro iken, küresel dağıtım kanalları aracılığıyla gerçekleştirilen satışlarda bu tutarın 18 Euro’ya çıktığını ve artık bu kaybı yaşamak istemediklerini söyledi.

Geçmişte ‘sıfır komisyon’ uygulamasında da önü çeken Lufthansa’nın, bu uygulamasının da diğer hava yolu şirketleri tarafından takip edilmesi bekleniyor.

Seyahat Acentelerinden Sert Tepki

Uygulamaya Almanya’daki seyahat acentelerinden çok sert tepkiler geldi.

Seyahat acentelerinin büyük bir kısmını bünyesinde barındıran The German Travel Assosiation (DRV), planı seyahat acentelerine bir saldırı olarak niteledi. DRV Başkanı Norbert Fiebig, “Bu uygulama hem müşterilere, hem de seyahat sektörüne çok büyük zarar verecek.” dedi.

Dağıtım ücreti bilet fiyatlarına doğrudan yansıyacağından, en çok müşterilerin mağdur olacağını belirten Fiebig, şunları söyledi:

“Müşteriler fiyat kıyaslaması yapamayacağından, müşteri şeffaflığı da ihlal edilmiş olacak. Ayrıca rezervasyon, rezervasyon değişikliği ve kurumsal müşterilerin faturalandırılması hususunda acenteler üzerine inanılmaz bir iş yükü bindirilmiş olacak.”

ASR: Lufthansa’nın Rakiplerine Yönelebiliriz

Bağımsız Küçük Seyahat Acenteleri Birliği (ASR), yakın geçmişte yaşanan grevlerde seyahat acentelerinin hava yoluna çok destek olduğunu hatırlattı.

ASR Başkan Yardımcısı Joachim Szech, “Bu uygulama üçüncü parti satışlarını elimine etmeyi amaçlıyor. Ve bu durum acentelerin Körfez’deki rakip firmalara dönük daha yoğun satış gerçekleştirmeye yönelmesine sebep olabilir.” dedi.

VIR: Bu Bir Savaş İlanıdır

Online Seyahat Perakendeciler Derneği (VIR) Başkanı Michael Buller uygulamayı bir ‘savaş ilanı’ olarak değerlendirdi. Kurumsal firmaları temsil eden Alman İş Seyahati Birliği (VDR) Başkanı Dirk Gerdom, uygulamanın giderlerini oldukça yükselteceğini ve Alman şirketlerinin iş seyahatlerine olumsuz etki edeceğini kaydetti.

SRV: Hiç Bir Üyemiz Bu Uygulamayı Kabul Etmeyecek

İsviçre’den ise daha sert değerlendirmeler geldi. İsviçre Seyahat Birliği (SRV), “Mesele, birliğimizin hiçbir üyesinin kabul edemeyeceği bir boyuta ulaştı.” şeklinde açıklama yaparak, Lufthansa’yı boykot edebileceklerinin sinyalini verdi.

Comments

2 responses to “Lufthansa’nın Yeni Satış Stratejisine Acentelerden Tepki”