Lufthansa_Boeing 747_Retro_YT-FRA

Lufthansa, Münih – İstanbul Hattını Kapatıyor

Alman Lufthansa Havayolları, Türkiye’de uzun süre yabancı taşıyıcılar arasında en büyüğüydü. Havayolu 25 Ekim’den itibaren büyük bir değişikliğe gitmeyi planlıyor.

Lufthansa Havayolları, 25 Ekim’de başlayacak kış sezonu için İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği Münih seferlerini iptal ediyor. Günde iki kez karşılıklı yapılan İstanbul Atatürk-Münih seferleri, havayolu yönetiminin aldığı karara göre Mart 2016 sonuna yani kış sezonu bitinceye kadar yapılmayacak.

Lufthansa_Boeing 747_Retro_YT-FRA
Halen Lufthansa, günlük olarak Atatürk Havalimanı’ndan 3 kez Frankfurt’a, iki kez de Münih’e sefer yapıyor. Bu gelişme ile birlikte şirketin uçuş frekansını 25 Ekim’den itibaren günlük üçe indirecek. Sadece Frankfurt’a uçacak.

Havayolu ayrıca uzun süredir gerçekleştirdiği İzmir-Münih seferlerini de durdurma kararı aldı. Bu uçuşlar yerine Şubat ayında Swiss, İzmir – Zürih seferlerine başlayacak. Haftada iki gün karşılıklı gerçekleştirilecek seferlerle İzmir bağlantılı uçuşların Zürih üzerinden yapılması planlanıyor. Swiss Havayolları da Lufthansa portföyünde yer alıyor.

Şirketin Ankara – Münih arasındaki seferleri ise haftalık 11 uçuş olarak devam edecek. geçtiğimiz yaz aylarında yapılan Antalya ve Milas-Bodrum seferleri ise turizm sezonunun bitmesiyle geçen ay sona ermişti.

Yazın Sefer Olacak mı?

Henüz Lufthansa Mart 2016’dan itibaren başlayacak yaz tarifesi için İstanbul Atatürk’ten Münih seferlerini sisteme girmedi. Örneğin Mayıs 2016’da yapacağınız bir uçuş için Frankfurt veya Zürih aktarmalı alternatifler sunuluyor. İzmir Adnan Menderes içinse, Münih uçuşlarının satışları önümüzdeki yaz için sistemde yer alıyor.

Lufthansa, Münih Hattını Neden Kapatıyor?

Yeniden yapılanmaya giden havayolu, maliyetlerini kısmak üzere uçuş noktaları arasında doluluk oranlarının düşük olduğu veya geliri az olan hatlarında frekans düşürüyor veya kapatıyor.

Ağırlığını Frankfurt’a verecek olan Lufthansa, gelişmelere göre Yaz 2016 tarifesini şekillendirecek. Bu hattaki en büyük rakip olan Türk Hava Yolları ise İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan günde karşılıklı dört kez Münih’e uçmaya devam edecek.


Posted

in

Comments

One response to “Lufthansa, Münih – İstanbul Hattını Kapatıyor”