Delta Air Lines_Airport Staff_Red Coat

Delta Air Lines, Personeline 1 Milyar USD Dağıtacak

Delta Air Lines_Airport Staff_Red CoatRichard Anderson liderliğinde son derece başarılı bir yeniden yapılanma dönemi geçiren ve son yıllarda üst üste kâr eden Delta Air Lines, bu başarısını çalışanlarıyla paylaşmaya devam ediyor.

Şirket hatırlanacağı üzere, 2013 yılında elde edilen 2,7 milyar USD vergi öncesi net kârın ardından, 2014 yılında bu rekorunu daha da öteye taşıyarak, 4,5 milyar USD gibi muazzam bir sonuca imza atmıştı.

Delta, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, kârının ciddi bir bölümünü çalışanlarıyla paylaşıyor.

Toplam kârın 1,1 milyar USD tutarındaki bölümü, personele dağıtılacak. 2013 yılında personele dağıtılan kâr payı, 500 milyon USD mertebesindeydi.

Bu muazzam rakamla Delta kendi rekorunu kırarken aynı zamanda, 2014 yılında ABD’deki tüm şirketler arasında da personeline en fazla kâr dağıtan şirket oldu.

Şirket CEO’su Richard Anderson, elde edilen başarıya, “çalışanlar, şirket değerleri ve kültürü” sayesinde ulaşıldığını belirterek, bu başarıdan personelin de pay almasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Delta’nın günümüzde yaklaşık 80.000 çalışanı bulunuyor. Şirket yönetiminin almış olduğu kâr payı paylaşımı kararı sonrasında, kişi başına ortalama 13.750 USD dağıtılmış olacak.

Yıllık kâr payı dağtımının yanı sıra, yıl içerisinde aylık bazdaki operasyonel hedeflerin tutturulması halinde dağtılan ve “Shared Rewards” adı verilen ayrı bir program daha bulunuyor.

2014 yılında Delta personeline, bu program kapsamında 84 milyon USD tutarında ödeme yapılmıştı.

Böylece son beş yıl içerisinde kâr payı ve Shared Rewards programı çerçevesinde personele dağıtılan toplam tutar 2,9 milyar USD’ye ulaşmış oldu.

Şirketlerin böylesine büyük bir başarıya imza atan çalışanlarını ödüllendirmesi, hem maddi hem de manevi açıdan son derece önemli.

Delta yönetimini, çalışanlarına karşı göstermiş olduğu bu müspet yaklaşım sebebiyle kutluyor; bu uygulamanın diğer şirketlere de örnek olmasını temenni ediyoruz.


Posted

in

,