United - MileagePlus X App_001

United’tan Sık Uçan Yolcularına Yeni Bir İmkân: MileagePlus X

United - MileagePlus X App_003Gün geçmiyor ki, havayolu şirketleri, sık uçan yolcularını cezbetmek için yeni bir uygulamaya imza atmasın.

American Airlines ile birlikte, dünyanın en eski sık uçan yolcu programına sahip olan United Airlines, üyelerine yeni bir imkân sunuyor.

MileagePlus X adı verilen bu yeni uygulama ile, United’ın çok özel yolcuları, alışveriş yaptıkça daha fazla mil puanı kazanma fırsatı yakalıyor.

Bunun için ilk aşamada, MileagePlus X’e ait iOS veya Android uygulamasını indirerek, akıllı telefonunuza yüklemeniz gerekiyor.

Daha sonra, alışverişe çıktığınızda, bulunduğunuz bölgede hangi dükkânların MileagePlus X programına dahil olduğunu, yine telefonunuzdan bulabiliyorsunuz.

Hangi dükkânda, her bir USD tutarındaki alışverişe karşılık ne oranda mil puanı kazanacağınızı da ekranda görebiliyorsunuz.

Dükkândaki alışverişinizi tamamladıktan sonra, ödediğiniz miktarı, MileagePlus X uygulamasındaki bölüme yazıyorsunuz.

Bu aşamada, telefonunuzun ekranında bir bar code beliriyor. Dükkândaki kasiyerden, bu bar code’u okutmasını istiyorsunuz.

United - MileagePlus X App_002Ve işte bu kadar kolay.

Yaptığınız alışverişte harcadığınız tutarın iki, üç ve hatta dört katına kadar mil puanı, Mileage Plus hesabınıza aktarılıyor.

Chase adlı bankadan United MileagePlus® kredi kartı kullanan üyeler ise, ilave olarak %25 oranında daha mil puanı kazanıyor.

MileagePlus X şimdilk beta yani deneme aşamasında. Bu yüzden bu uygulama sadece seçilmiş çok özel MileagePlus üyelerine açık durumda.

Ama önümüzdeki aylarda, bu uygulamadan faydalanabilecek üye sayısının artırılması hedefleniyor.

MileagePlus X ile sadece fizikî dükkânlarda değil, online ortamda da alışveriş yapmak mümkün. Buradan kazanılan mil puanları şimdilik sadece uçak bileti alımında kullanılabiliyor.

Ancak sonraki dönemde, uçak bileti dışındaki alışverişlerde de bu puanları kullanmak mümkün olacak.

Havayolu şirketleri, keskin rekabet şartlarında farklılaşmak ve sık uçan yolcuları kendilerine yönlendirmek için her fırsatı değerlendiriyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde, hangi havayolu şirketi, hangi yeni uygulamaya imza atacak?


Posted

in

Comments

One response to “United’tan Sık Uçan Yolcularına Yeni Bir İmkân: MileagePlus X”