THY_yeni ikram konsepti_2013

Türk Hava Yolları, İkramda Yine Dünya Birincisi

THY_yeni ikram konsepti_2013Türk Hava Yolları (THY), ikram hizmetinde yine dünya birincisi oldu.

Uçuş Esnası Hizmetler kategorisindeki başarılarına bir yenisini ekleyen şirket, geçen senenin ardından bu yıl da, Business Class ikramında ilk sıraya oturdu.

Skytrax 2014 yılı değerlendirmesine göre, geçmiş yıllardaki başarılarını tekrarlayan THY, Business Class ikramı dalında tüm rakiplerini geride bırakarak, liderliğini devam ettirdi (Best Business Class Onboard Catering).

Hatırlanacağı üzere, 2013 yılı Kasım ayı itibarıyla THY’nin ikram konseptinde köklü bir değişiklik gerçekleştirilmiş ve yiyecek ve içecekler, yeni malzemelerle sunulur hale gelmişti.

Buna ilave olarak menü içeriklerinde de bazı değişiklikler yapılarak, hamsili pilav, kuru fasulye, semaverde çay ikramı gibi dikkat çekici yeniliklere imza atılmıştı.


THY’nin ikram hizmetleri son dönemde özellikle, taze hazırlanmış soft içeceklerle dikkat çekiyor.

Taze sıkılmış portakal suyu, limonata, ev yapımı ayran gibi sağlıklı içecekleri, hat ve kabin sınıfı bazında bazı farklılıklar olmakla birlikte, THY’nin bir çok uçuşunda bulmak mümkün.

Son bir kaç ay içerisinde menülere ilave edilen sağlık çaylarını, çocuk içeceğini ve Ramazan şerbetlerini de bu listeye eklemek gerekiyor.

THY’nin, Türkiye ve dünyanın farklı yörelerinden oluşturulan yemek menüleri arasında, uçak içi ikramında bugüne kadar çok fazla yer almamış en zengin mutfak olan Türk mutfağının sunulmasına özen gösterilerek; şiş kebap, karnıyarık, mantı ve imambayıldı gibi seçeneklere öncelik veriliyor.

2007 yılı başında THY ile DO&CO firması tarafından ortaklaşa kurulan Turkish DO&CO şirketi, şirketin yolcularına sunduğu ikram kalitesindeki artışta önemli bir pay sahibi.

Özellikle, 2010 yılı Nisan ayı içerisinde İstanbul – New York uçuşlarında başlatılan ve kısa süre içerisinde THY’nin tüm ER noktalarına yaygınlaştırılan Flying Chef uygulaması ile yolculara kendilerini özel hissettirme hedefi çerçevesinde, lüks bir restoran kalitesinin ötesinde geleneksel Türk misafirperverliği anlayışı paralelinde farklı lezzetleri keşfetmeleri sağlanıyor.

THY_skytrax_2014_awardTHY ve Skytrax

Türk Hava Yolları 2007 yılında, dünyanın saygın denetleme ve danışmanlık kuruluşlarından biri olan Skytrax tarafından yapılan denetlemeler sonucunda 4 yıldızlı havayolu şirketi statüsünü kazandı. Daha önce yapılan denetlemede 3 yıldız elde eden Türk Hava Yolları, havacılık sektörünün yakından takip ettiği listede, yolcu memnuniyeti ve yüksek kalite odaklı geliştirdiği yenilikçi hizmet anlayışı sayesinde 4 yıldız ile önemli bir pozisyon kazanmış oldu.

4 yıldızlı havayolu şirketi unvanını hali hazırda muhafaza eden Türk Hava Yolları,  2009 yılı Skytrax sıralamasında Avrupa’da bulunduğu bölgenin en iyisi seçilerek “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” unvanına lâyık görüldü.

2010 yılında yine aynı ivmeyi koruyarak “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ve “Avrupa’nın En İyi 3. Havayolu Şirketi” olma başarısını gösterdi. Aynı yıl içerisinde, başarılı ikram iştiraki TURKISH DO & CO tarafından ihtimamla hazırlanan ve ekonomi sınıfında yolcuların beğenisine sunulan ikram, dünyanın “En İyi Ekonomi İkram Servisi” olarak takdir edildi.

Türk Hava Yolları, 2011 yılı Skytrax Yolcu Tercihleri değerlendirmesine göre “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi”, Comfort Class koltuğunda “En İyi Premium Ekonomi Koltuğu” ve tekrar “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilerek yine ekonomi sınıfında sunulan ikramı ile de dünya sıralamasındaki birinciliğini korudu.

2012 yılında “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” unvanına üst üste 2. kez, “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” unvanına ise peş peşe 3. kez sahip olan bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, 2013 yılında aynı başarının üzerine  “En İyi Business İkram Servisi” ödülünü de dâhil ederek bölgesindeki etkinliğini iyiden iyiye pekiştirmiş oldu.