THY_business_Class_ikram

THY’nin Business Class İkramı Dünyada Bir Numara

THY_business_Class_ikramUçuş Esnası Hizmetler kategorisindeki başarılarına bir yenisini ekleyen Türk Hava Yolları (THY), Business Class ikramında dünyanın bir numarası oldu.

Skytrax 2013 yılı değerlendirmesine göre, geçmiş yıllardaki başarılarını bir adım ileriye taşıyan şirket, Business Class ikramı dalında tüm rakiplerini geride bırakarak, liderliğe yükseldi (Best Business Class Catering).

THY bunun yanı sıra, Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi (Best Airline in Europe) ünvanını da üst üste üçüncü kez kazanarak, istikrarlı seyrini devam ettirdi.

Paris Havacılık Fuarı’nda yapılan bir törenle bu yılın başarılı havayolu şirketleri ve havalimanları kamuoyu ile paylaşılırken, bu anlamlı ödülü THY adına Genel Müdür Temel Kotil teslim aldı.

2010 yılında En İyi Economy Class İkramı (Best Catering in Economy Class) ödülünü alan THY, uçuş esnasında yolcularına sunduğu ikram hizmetinde adeta sınıf atlamış oldu.

THY’nin ikram hizmetleri son dönemde özellikle, taze hazırlanmış soft içeceklerle dikkat çekiyor.

Taze sıkılmış portakal suyu, limonata, ev yapımı ayran gibi sağlıklı içecekleri, hat ve kabin sınıfı bazında bazı farklılıklar olmakla birlikte, THY’nin bir çok uçuşunda bulmak mümkün.

THY’nin, Türkiye ve dünyanın farklı yörelerinden oluşturulan yemek menüleri arasında, uçuş esnası ikramında bugüne kadar çok fazla yer almamış en zengin mutfak olan Türk mutfağının sunulmasına özen gösterilerek; şiş kebap, karnıyarık, mantı ve imambayıldı gibi seçeneklere öncelik verilmekte.

2007 yılı başında THY ile DO&CO firması tarafından ortaklaşa kurulan Turkish DO&CO şirketi, şirketin yolcularına sunduğu ikram kalitesindeki artışta önemli bir pay sahibi.

Özellikle, 2010 yılı Nisan ayı içerisinde İstanbul – New York uçuşlarında başlatılan ve kısa süre içerisinde THY’nin tüm ER noktalarına yaygınlaştırılan Flying Chef uygulaması ile yolculara kendilerini özel hissettirme hedefi çerçevesinde, lüks bir restoran kalitesinin ötesinde geleneksel Türk misafirperverliği anlayışı paralelinde farklı lezzetleri keşfetmeleri sağlamakta.

THY, bu yılki Skytrax ödüllerinde Best Airline in Europe ve Best Business Class Catering kategorilerinde birinci olmasının yanı sıra; Premium Economy Catering dalında üçüncü, Economy Class Catering‘de ikinci ve Best Inflight Entertainment dalında da dördüncü sırada yer aldı.

Skytrax değerlendirmesi çerçevesinde yolcular, dünya genelindeki 238 havayolu şirketi ve 148 havalimanını değerlendiriyor.

On ay süren ankete, 160’tan fazla ülkeden 18 milyonu aşkın yolcu katıldı.

THY_Temel Kotil_Best Business Class Catering_2013_SkytraxTHY Hakkında:

1933 Yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulmuş olan Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları bugün 222 (yolcu ve kargo) uçaklık filosuyla, 195 uluslararası, 38 yurtiçi olmak üzere dünyada 233 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketidir.

Türk Hava Yolları, Skytrax değerlendirmesine göre 2011 ve 2012 yılı “Avrupa’nın En İyi Havayolu”, Comfort Class koltuğunda “En İyi Premium Ekonomi Koltuğu” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçildi.

Türk Hava Yolları’na ayrıca 2010 yılında Skytrax tarafından ‘Dünyadaki En İyi Ekonomi Sınıfı İkram’ ödülü ve 2011 yılında Skyscanner tarafından “En İyi İkram” ödülü verilmiştir. Türk Hava Yolları, uzun uçuşlarda Business Class yolculara ‘Flying Chef’ hizmeti sunan ilk havayolarından biridir.

Comments

One response to “THY’nin Business Class İkramı Dünyada Bir Numara”

  1. sevda Avatar
    sevda

    Bravo!