Southwest Airlines launches its first ever international flights on Tuesday, July 1, 2014. The first flight landed in Montego Bay, Jamaica. // Michael Nutting

Southwest, İlk Dış Hat Uçuşunu Yaptı

Southwest Airlines launches its first ever international flights on Tuesday, July 1, 2014. The first flight landed in Montego Bay, Jamaica. // Michael NuttingABD’nin efsanevî düşük maliyetli taşıyıcısı Southwest Airlines, tarihindeki ilk dış uçuşunu 1 Temmuz 2014 – Salı günü gerçekleştirdi.

Sabah 8:30’da Baltimore/Washington’dan kalkan uçağın Karayipler’deki Aruba adasına inişiyle birlikte, Southwest’in tarihine yeni bir kilometre taşı dikilmiş oldu.

Aruba’nın yanı sıra, yine Karayipler’deki Montego Bay ve Nassau, şirketin ilk dış hat noktaları arasında yer aldı.

Dış hat uçuşlarının ABD’deki çıkış noktaları ise Baltimore/Washington, Orlando ve Atlanta.

Southwest’in kırk seneyi aşan geçmişinde sadece ABD iç hatlarında faaliyet göstermişken, dış hat uçuşlarına başlamasının ardında, 2010 yılında gerçekleştirilen AirTran satın alması yatıyor.

ABD’nin özellikle Kuzey Doğu bölgesinde etkin olan AirTran’in, Meksika ve Karayipler’deki çeşitli noktalara uçuşları bulunuyordu. AirTran 2011 yılında, 750 bin dış hat yolcusuna hizmet vermişti.

Aslına bakılacak olunursa, Southwest’in dış hat uçuşlarının 2015 yılın başlaması hedeflenmişti. Şirket bu yöndeki niyetini bundan yaklaşık iki sene önce, 2012 yılının Mayıs ayında kamuoyu ile paylaşmıştı.

O zaman için Houston’daki tarihî Hobby Havalimanı; Meksika, Karayipler ve Orta ve Güney Amerika noktaları için çıkış kapısı olarak belirlenmişti.

Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere, AirTran’in dış hat tecrübesi, Southwest’in planlarını da buna göre güncellemesini ve dış hat uçuşlarının hedeflenenden erken başlamasını beraberinde getirdi.

2013 yılında yaklaşık 108 milyon yolcu taşıyan şirket artık yeni pazarlara yelken açarak uçuş ağına yeni bir ilmik daha katmış oldu.