Lufthansa_yeni_business class-2013

Airbus’ın Koltuk Kampanyasına Lufthansa’dan Veto

Airbus’ın uzun menzilli uçaklarda 46 cm’lik koltuk mesafesini standart hale getirme girişimine Alman havayolu Lufthansa’dan destek gelmedi.

Lufthansa Grubu filo yönetiminden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nico Buchholz, New York’ta düzenlenen basın toplantısında, “46 cm koltuk mesafesinin standart hale getirilme isteğini anlıyoruz ancak bunun olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Lufthansa_yeni_business class-2013Lufthansa, koltuk genişlikleri de dahil çeşitli kabin senaryoları üzerinde çalıştı.

“Elbette uzun menzilli uçaklarda yolcuların rahatsız hissedeceği belli bir sınır olduğunu biliyoruz. Ancak Boeing 747’nin ekonomi sınıfında seyahat ederken koltuk mesafesinin yeterince genişlik sunmadığını kabul edebilir misiniz? Kısaca konu sadece koltuk genişliği değil, özellikle gece uçuşlarında yolcular bacaklarını öne doğru esnetmek istiyor. Belki bu konu koltuk genişliğinden daha önemlidir” dedi.

Bucholz, ekonomi sınıfındaki koltuk genişliği küçülme eğiliminde olmasına rağmen yolcuların genişlediğine dikkat çeken Bucholz, Airbus’ın 46 cm koltuk mesafesi kampanyasına gönderme yaparak “Airbus’ın A380’de bir sıraya 11 koltuk koymayı planladığını duyduk. Bu değişiklik A380’nin koltukları herhangi bir Boeing koltuğundan daha dar olacak anlamına geliyor” diye aktardı.

Bucholz ayrıca Lufthansa’nın Airbus’ın A350’nin koltukları için hazırladığı kataloğu beğenmediğini de vurgulayarak “Koltuk seçiminde bu kataloğu kullanmayı düşünmüyoruz” dedi.

Grup şirketlerinden Lufthansa Teknik’in üreticilerle görüşmelerde baskı unsuru olarak rol oynayacağını belirten Sucholz, “Uçağı çıplak alıp onların koltuklarını kullanmamayı düşünüyoruz” diye ifade etti.


Posted

in