Qantas_Select on Q-eat

Qantas’ın Q-Eat Hizmeti Genişliyor

Qantas_Select on Q-eatHavayolu sektörünün en kadim şirketlerinden birisi olan Avustralyalı Qantas’ın yolcularına sunduğu Select on Q-Eat hizmeti genişliyor.

Kısaca hatırlamak gerekirse, Select on Q-Eat hizmeti çerçevesinde, Qantas’ın Business Class yolcuları, uçuş esnasında neyi, ne zaman yiyeceklerine kendileri karar verebiliyor.

Qantas şefi Neil Perry tarafından hazırlanan özel mönüler, Business Class yolcularının tercihine sunuluyor.

Qantas’ın web sitesindeki “Manage Your Booking” bölümünden giriş yapan yolcular, uçuşun kalkış saatinden 7 gün ilâ 12 saat öncesine kadar yemek seçimlerini gerçekleştirebiliyor.

Buna ilave olarak, uçuş sırasında uykuya daha fazla zaman ayırmak isteyenler, yemeklerini Qantas Lounge‘larında da yeme imkânına sahip.

Geçtiğimiz yıl içerisinde başlayan Select on Q-Eat hizmeti, ilk aşamada Los Angeles ile Sydney, Brisbane ve Melbourne ve Dallas – Brisbane uçuşlarında uygulanmaktaydı.

Yolcularından gelen müspet geri bildirimler doğrultusunda bu hizmeti yaygınlaştırma kararı alan Qantas’ın artık Singapur, Londra ve Dubai uçuşlarında da Select on Q-Eat seçeneğini bulmak mümkün.

Bu uygulamanın önümüzdeki dönemde Qantas’ın diğer önde gelen dış hat noktalarında da devreye sokulması planlanıyor.

Qantas’ın Q-Eat hizmetinden de görüldüğü üzere, gün geçmiyor ki havayolu sektöründe özellikle Business Class yolcularının seyahat konforunu artıracak yeni bir fikir hayata geçirilmesin.

Havayolu seyahat zincirinin hiç şüphe yok ki en önemli halkası konumundaki uçuş esnası hizmetler, düşük maliyetli taşıyıcıların farklı yöndeki tercihine karşın, özellikle 4-5 saatin üzerindeki uçuşlarda yolcuların, havayolu şirketi tercihini etkilemeye devam edecek.