Cuisine Solutions_lamb shanks

Cuisine Solutions ve “Sous Vide” Pişirme Tekniği

Cuisine Solutions_lamb shanksABD merkezli Cuisine Solutions firması, geliştirilmesine öncülük ettiği sous vide pişirme tekniği ile, hazır gıda sektöründe farkını ortaya koyuyor.

Fransızca’da “vakum altında” manasına gelen bu deyim, özel bir şekilde gerçekleştirilen pişirme işlemini tanımlamada kullanılıyor.

Kökeni 1940’lara dayanmakla birlikte bu teknik yaygın olarak ilk kez 1970’li yıllarda Fransa’da görülmeye başlanmıştır.

Et, tavuk, balık ve çeşitli sebzeler, sous vide tekniği ile pişirilebilmektedir.

Bu teknik, havası alınmış (vakumlanmış) özel bir plastik torbaya konan besinlerin, 55-60 derece gibi normalden çok daha düşük ısılardaki suyun içerisinde çok uzun süre pişirilmesi temeline dayanıyor.

55-60 derece gibi düşük ısıya sahip suyun içerisinde 24, 48 ve hatta 72 saate kadar bekletilen besinler bu sayede, su ve lezzet kaybetmeden pişirilmiş oluyor.

Sous Vide Teknigi ile Uçus Esnası Ikram

Bu teknik, havayolu sektörü açısından farklı bir yere sahip.

Sous vide, tabii olarak daha pahalı olmakla birlikte, yiyeceklerin lezzetini ve tazeliğini uzun süre koruması açısından bazı havayolu firmaları tarafından tercih edilebiliyor.

Gategourmet’nin ana firması olan gategroup ile yeni bir işbirliğine imza atan Cuisine Solutions, uçuş esnası ikram segmentinde büyümeyi hedefliyor.

Gategroup Kuzey Amerika sorumlusu Doug Goeke, bu teknikle pişirilen yiyecekler hakkında yolculardan gelen geri bildirimlerin olumlu olduğunu belirtiyor.

ABD Alexandria Virginia’da merkezî olarak hazırlanan yiyecekler, Kuzey Amerika genelindeki 43 farklı uçak mutfağına gönderiliyor.

Cuisine Solutions tarafından sağlanan bu imkân sayesinde, sadece hub noktalarda değil, nispeten küçük hacimli havalimanlarında da aynı ürünü uçak yolcularına sunmak mümkün olabiliyor.

Özellikle rakipleri karşısında fark yaratmak isteyen havayolu şirketleri, bu gibi özel ürünleri kendileri için yine çok özel olan First veya Business Class yolcuları için tercih edebiliyor.

Havayolu 101 olarak sık sık vurguladığımız gibi, uçak yolcularına uçuş esnasında sağlanan hizmetlerde bir sınır bulunmuyor.

Özellikle 5-6 saatin üzerindeki seyahatleri daha cazip hale getirebilmek amacıyla, her geçen gün farklı bir yenilik ve kolaylık, sık uçan yolcuların beğenisine sunuluyor.