Singapore Airlines

Singapore Airlines

Singapore AirlinesSingapore Airlines, bağımsız bir şirket olarak faaliyetlerine, 1 Ekim 1972 tarihinde başlamıştır.

Şirketin %55’i, bir devlet kurumu olan Temasek Holding‘e aittir.

Singapore Airlines’ın merkezi, Changi Havalimanı’dır.

Star Alliance üyesi olan şirketin sık uçan yolcu programının adı, KrisFlyer‘dır.

Bölgesel havayolu olarak faaliyet gösteren SilkAir ve geçtiğimiz yıl kurulan uzun menzilli-düşük maliyetli taşıyıcı Scoot, Singapore Airlines’ın stratejisinde önemli yer tutan alt şirketlerdir.

Bunun yanı sıra, 37 ülkede 71 noktaya sefer düzenlemekte olan Singapore Airlines Cargo adlı bir kargo şirketi de bulunmaktadır. Bu şirket, filosunda bulunan 13 adet Boeing 747-400F tipi uçakla hizmet vermektedir.

“A Great Way To Fly” sloganını kullanan şirketin 14.000’e yakın personeli bulunmaktadır.

Singapore Airlines, 25 Ekim 2007 tarihinde hizmete aldığı Airbus A380 ile bir ilke imza atarak, dünya sivil havacılık tarihine geçmiştir.

Tamamı geniş gövde uçaklardan oluşan 100 adetlik filosuyla Singapore Airlines, 63 farklı noktaya uçuş yapmaktadır.

Yılda 17-18 milyon civarında yolcuya ev sahipliği yapan şirketin en ayırd edici simgelerinden bir tanesi, 1972 yılından bu yana adeta bir pazarlama ikonu haline gelmiş olan ve Singapur Kızı şeklinde adlandırılan kabin memurlarıdır.

Singapore Airlines, her ne kadar son 10 yıldır faaliyetlerini kârlı bir biçimde sürdürüyor olsa da, Güneydoğu Asya bölgesindeki keskin rekabet şartlarına uyum sağlayabilmek amacıyla strateji değişikliğine gitmekte ve kendisini yeni döneme hazırlamaya çalışmaktadır.


Posted

in