Lufthansa_Worldshop_balta_axe

Havayolu Şirketlerinin Sanal Mağazaları

Lufthansa_Worldshop_balta_axeHavayolu sektörünün en düşük kâr marjıyla çalışan aktörü konumundaki havayolu şirketleri, tâlî gelirlerini artırabilmek amacıyla her türlü fırsatı değerlendirme yoluna gidiyor.

Bunlardan bir tanesi, havayolu şirketlerinin özel logolu ürünlerinin yanı sıra binlerce farklı kalem malın satıldığı sanal mağazalar.

Mil puanı, [mil puanı + para] ve sadece para ile alış-veriş yapılan bu online dükkânların bazıları şu şekilde:

Air Canada – eBoutique

Air France – Air France Shopping

American Airlines – AAdvantage eShopping

Austrian – Red Souvenir

British Airways – Highlife Shop

Delta Air Lines – Sky Store

Emirates – High Street

JetBlue – ShopBlue

KLM – Shop@KLM

Lufthansa – World Shop

Qantas – Qantas Shop

Singapore Airlines – KrisShop

Southwest Airlines – Rapid Rewards Shopping

Swiss – Swiss Shop (Lufthansa WorldShop altyapısını kullanıyor)

United Airlines – Mileage Plus Shopping

US Airways – Dividend Miles StoreFront

Virgin America – Red Store

Özellikle sık uçan yolcu programı hesabında biriken milleri bir fırsatını bulup uçak bileti olarak kullanamayan yolcular için, havayolu şirketlerinin sunmakta olduğu bu sanal mağazalar büyük fırsat.

Ayrıca, belli bir havayolu şirketinin marka tutkunları da, başka bir yerde kolay kolay bulamayacakları özel üretilmiş logolu ürünlere yine bu online dükkânlardan ulaşabiliyor.

Havayolu şirketlerinin büyük bir çoğunluğu, sanal mağaza işini outsource edip, işin marka yönetimi tarafıyla ilgileniyor.

Tercihe göre bazıları işe biraz daha derinlemesine girerek, ürün tespiti ve pazarlama noktalarında daha aktif rol alıyor.

LED televizyondan buzdolabına, en lüks saatten son derece şık görünümlü bir baltaya kadar farklı bir çok ürünü bünyesinde barındıran sanal mağazalar, hem havayolu şirketlerine ilave gelir imkânı veriyor hem de mil puanlarını uçak bileti haricinde bir noktada değerlendirmek isteyen sık uçan yolculara kolaylık sağlıyor.