Lufthansa_grev_eylul_2012

Lufthansa’daki Grev Şimdilik Sona Erdi

Lufthansa_grev_eylul_2012Lufthansa kabin personeli, sendika ile şirket yönetimi arasında uzun zamandır devam eden görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine ilk olarak 31 Ağustos 2012 Cuma günü sekiz saatlik iş bırakma eylemi yapmıştı.

Yerel saatle sabah 05:00′te Lufthansa’nın ana hub’ı konumundaki Frankfurt’ta başlayan geçici grev, öğlen saat 13:00′te sona ermişti.

Grevin ikinci aşaması, 4 Eylül 2012 Salı günü Frankfurt, Münih ve Berlin’e yayılmıştı.

Eylem, 7 Eylül 2012 Cuma günü ise zirve noktasına ulaşmış ve kabin hizmetleri personeli tüm Lufthansa noktalarında 24 saat süreliğine iş bırakmıştı.

O gün içerisinde yapılması planlanan 1.800 civarındaki uçuşun yarısına yakını gerçekleştirilememişti.

Lufthansa’da görev yapmakta olan yaklaşık 19.000 kabin memurunun üçte ikisini temsil eden Unabhängigen Flugbegleiterorganisation – UFO sendikasının başkanı Nicoley Baublies tarafından bir “siper savaşı” şeklinde nitelenen bu eylemler şimdilik sona ermiş gibi görünüyor.

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, tarafların uzlaşma arayışının devam edeceği ve şu an için yeni bir grevin söz konusu olmadığı belirtildi.

Egypt Air’de de Grev Var

Lufthansa gibi bir başka Star Alliance üyesi olan Egypt Air de, kabin personeliyle sorun yaşamakta.

Egypt Air, geçtiğimiz Cuma günü kabin ekiplerinin yapmış olduğu grev sebebiyle dış hat uçuşlarının büyük bir kısmını gerçekleştiredi.

Şirket yönetiminin, personelden maaş ve sosyal haklar konusunda gelen taleplerin karşılanacağı yönünde söz vermesinin ardından, sular bir nebze de olsa durulmuş gibi görünüyor.

Havayolu şirketleri müşterilerine yani yolcularına, “A noktasından B noktasına uçak seyahati” hizmeti satmakta.

Bu hizmetin teslim alındığı yer ise uçağın içi.

Dolayısıyla, bir bakıma yolculara o hizmeti teslim etmekta olan kabin memurlarının gönlünü hoş tutmak, bu son derece önemli müşteri temas noktasında başarıya ulaşmak için en temel şart.


Posted

in

Comments

2 responses to “Lufthansa’daki Grev Şimdilik Sona Erdi”