UFO_grev_lufthansa_aug_2012

Lufthansa’da Bugün Grev Var

UFO_grev_lufthansa_aug_2012Lufthansa kabin personeli, sendika ile şirket yönetimi arasında uzun zamandır devam eden görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine bugün sekiz saatlik iş bırakma eylemi yapıyor.

Yerel saatle sabah 05:00’te Lufthansa’nın ana hub’ı konumundaki Frankfurt’ta başlayan geçici grev, öğlen saat 13:00’te sona erecek.

Lufthansa’da görev yapmakta olan yaklaşık 19.000 kabin memurunun üçte ikisi, Unabhängigen Flugbegleiterorganisation – UFO tarafından temsil ediliyor.

UFO ile Lufthansa yönetimi arasındaki müzakereler 13 aydır devam etmekteydi.

Sendika yönetimi %5 maaş artışı ve taşeronlaşmaya karşı teminat talep ederken, şirket yönetimi en fazla %3,6 oranında zam yapabileceğini belirtmişti.

Lufthansa yönetimi ayrıca, kabin ekiplerinin maliyetini düşürmek amacıyla dış kaynak kullanımı ve geçici personel çalıştırma seçeneklerindeki ısrarlarından vazgeçmiyor.

Bir günlük grevin şirkete milyonlarca Euro’luk maliyeti olabileceği hesaplanıyor.

Sendika, şirket yönetiminin alacağı tedbirlerle grevin etkisini yumuşatmasına karşı bir tedbir olarak, halen sürmekte olan iş bırakma eylemini, başlangıç saatinden sadece altı saat önce duyurdu.

Şu ana kadar Frankfurt çıkışlı 32 adet (gidiş-geliş 64) Lufthansa uçuşu iptal edilmiş durumda.

Bu rakam, 05:00 – 13:00 arasındaki toplam tarifeli uçuş sayısının dörtte biri anlamına geliyor.

Sefer iptali yapılırken daha ziyade, Almanya içi uçuşlar tercih edilmiş.

Benzer iş bırakma eylemlerinin önümüzdeki günlerde de gerçekleşebileceğini göz önünde tutarak, Lufthansa’dan bilet almış veya alacak olanların, şirketin web sitesindeki ilgili sayfayı takip etmesinde fayda bulunuyor.

Havayolu 101 olarak temennimiz, şirket yönetimi ile personel arasındaki anlaşmazlığın bir an önce bir çözüme kavuşturularak, gerek çalışanların ve gerekse yolcuların bu durumdan en az şekilde etkilenmesinin sağlanması yönünde.


Posted

in

Comments

One response to “Lufthansa’da Bugün Grev Var”