British_Airways_dont_fly_support_gb

Don’t Fly. Support Team GB.

British_Airways_dont_fly_support_gb2012 Londra Olimpiyatları tüm hızıyla devam ediyor.

Her ne kadar Türkiye arzu edilen başarının bir hayli uzağında olsa da, oyunları izlemek son derece keyifli.

Olimpiyatlar İngiltere’de düzenlenince, bu işin havayolu sponsorluğu tarafında tabii olarak British Airways ön plana çıkıyor.

Hatırlanacağı üzere British Airways’in olimpiyat oyunlarıyla ilgili kampanyası geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başlamıştı.

2008 yılında yapılan anlaşmayla Londra 2012′nin resmî havayolu sponsoru olan şirket, bu iş için 40 milyon Pound’u gözden çıkarmıştı.

Mecra olarak televizyondan ziyade, olimpiyat reklamlarını basılı medya ve online ortamlarda yayınlama stratejisi takip edilmişti.

Bir yıllık reklam kampanyasının üç ay sürecek olan ilk aşamasında üç ünlü İngiliz rol almıştı.

Dünyaca ünlü aşçı ve restoran sahibi Heston Blumenthal, aktör-yönetmen Richard E Grant ve sanatçı Tracey Emin, British Airways’in online ortamdaki ”Great Britons” adlı reklam kampanyasının ilk bölümünün kahramanlarıydı.

Söz konusu kampanyanın son aşamasında ise British Airways kamuoyunun karşısına ilginç bir sloganla çıktı.

“Don’t Fly. Support Team GB.” sloganının kullanıldığı, milliyetçi havanın yoğun bir biçimde hissedildiği reklamlarda İngiliz vatandaşlarının seyahat etmek yerine, olimpiyat oyunlarına katılarak İngiliz takımını desteklemesi isteniyor.

Böylece şirketin reklam kampanyasının en başından beri yürüttüğü İngiliz kimliğini öne çıkarma tercihi, zirveye ulaşıyor.

Oyunlardaki şu anki madalya sıralamasına baktığımızda, büyük bir sürpriz olmazsa, İngiltere’nin bu organizasyonu üçüncü sırada tamamlayacağı görülüyor.

Ne dersiniz?

British Airways’in reklam kampanyası hedefini bulmuş mu?

😉


Posted

in