Gogo_10000_feet_havayolu_internet

Gogo, Yurtdışı İnternet Bağlantısında İşortağını Seçti

Gogo_10000_feet_havayolu_internetABD iç hatlarındaki bir çok havayolu şirketinin uçuş esnası internet bağlantısını sağlayan Gogo, önümüzdeki dönemde artık dış hat uçuşlarında da hizmet vermeye başlayacak.

Gogo’nun en önde gelen müşterisi konumundaki Delta Air Lines, 2013 yılının başından itibaren uluslararası seferlerinde kablosuz internet bağlantısı imkânı sunmaya başlayacağını açıklamıştı.

150′den fazla Boeing 747, 757, 767 ve 777 ve Airbus A330, yine Gogo tarafından sağlanacak hizmetle on-line hale getirilecek.

Fakat bu kez sistem, karadan-havaya gönderilen internet sinyalleri yerine, uydu bağlantısı üzerinden çalışacak.

Gogo bu amaçla, küresel uydu işletmecilerinden SES ile bir işbirliğine gitti.

Şu an itibarıyla 50 adet uydu işletmekte olan SES, Ku-band sistemi yoluyla sağlayacağı internet bağlantısıyla, Gogo’nun ABD, Atlas Okyanusu ve Avrupa’yı kapsama altına almasına imkân verecek.

Bu işbirliği sayesinde uçak yolcularına, yerdeyken kullanmaya alıştıkları hızlı internet bağlantısının rahatlığı gökyüzünde de sunuluyor olacak.

İçinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinden itibaren Ku-band sistemiyle çalışan Gogo cihazlarının uçaklara monte edilebilir hale gelmesi bekleniyor.

Karadan-havaya ATG-4 teknolojisinin yanı sıra, SES ile Ku-band ve Inmarsat ile Global Xpress Ka-band uydu sistemlerini portföyüne katan Gogo böylece, özellikle havayolu sektörünün en yoğun pazarı olan transatlantik bölgesinde iddialı bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Şirket bu amaçla, Morgan Stanley ve J.P Morgan’dan 135 milyon USD tutarında bir kredi aldı.

400 civarında personeliyle Gogo, Delta’nın yanı sıra aralarında AirTran Airways, Virgin America, Air Canada, Alaska Airlines, American Airlines, Frontier Airlines, United Airlines, US Airways gibi havayolu şirketlerinin, 1500’den fazla uçağına hızlı internet bağlantısı hizmeti veriyor.

Dünyanın bir diğer köşesinde, Doğu Asya’da, Japon ANA firması, OnAir ile bir işbirliğine giderek, 2013’ün yaz aylarından itibaren, dış hat seferlerinde kullandığı Boeing 777-300ER ve Boeing 767-300ER tipi uçaklarında kablosuz internet seçeneği sunacak.

Görünen o ki, 2010’lu yıllar bitmeden, dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin bir çoğu filolarındaki uçakları sürekli on-line, sürekli bağlı hale dönüştürecek.

Comments

One response to “Gogo, Yurtdışı İnternet Bağlantısında İşortağını Seçti”