Seabird_havayolu

Seabird Airlines İlk Tarifeli Seferini Yaptı

Seabird_havayoluSeabird Airlines’ın, Havayolu 101 tarafından geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde duyurulan ve incelenen tarifeli seferleri bugün başladı.

Türkiye’de deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını hayata geçiren ilk havayolu şirketi Seabird Airlines, Haliç-Alaçatı uçuşu ile bugün tarifeli seferlerine başladı.

İstanbul’un altın boynuzu Haliç’ten 14 yolcusuyla birlikte saat 11.30 sıralarında havalananan, 19 kişilik De Havilland DHC-6 Twin Otter tipi deniz uçağı, 1 saat 30 dakika süren uçuşun ardından Alaçatı’ya ulaştı.

Seabird Airlines Alaçatı´da

İlk tarifeli uçuşlarıyla ilgili basın açıklaması yapan Seabird Airlines Genel Müdürü Kürşad Arusan, Alaçatı’ya tek gidiş bilet fiyatının vergiler dahil 227 TL olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biz, yatırımlarımız ve uçaklarımızın maliyetleri nedeniyle ucuz havacılık hizmeti vermeyi planlamıyoruz.

Ancak ödenebilir fiyatlarla deniz uçağıyla uçma keyfini Türk halkına yaşatmayı amaçlıyoruz.

Şu an planlanan seferlerimiz karşılıklı olarak, İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum arasında gerçekleşecek.

Ayvalık için de yoğun talepler alıyoruz. Zamanla seferlerimiz artacak. Bu yıl ikinci uçağımızı da hizmete açacağız.

Pilotlarımız Maldivler’den Kuzey Kutbu’na uçmuş olan pilotlar. Özellikle deniz uçakları üzerine eğitim almış ve 10 bin saat uçuş deneyimine sahipler.

Zamanla Türk pilotlarına gerekli eğitimleri sağlayarak bayrağı onlara devretmeyi düşünüyoruz.

İki motorun verdiği güvence var, konamayacağı hiç bir yer yok. Zaten uçaklarımız denize inmenin yanında gerekli donanımlar takılarak, asfalt, kum ve karlı pistlere de iniş yapabiliyor.

Kış sezonunda da sürprizler yapacağız. Ekim ayının sonuna kadar 3 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. 2015 yılına kadar filomuzdaki uçak sayısını 10’a kadar yükseltmeyi planlıyoruz.”

Havayolu 101 ailesi olarak Seabird Airlines’a hoş geldin diyor; girişimci ruhunun en güzel örneklerinden bir tanesini sergiledikleri için tebrik ederken, hizmet vermeye başladıkları bu niş pazarda başarılı olmalarını diliyoruz.