Fenerbahçe-Galatasaray Maçı THY Uçaklarında

Türk Hava Yolları – THY ve Digitürk tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen ortak basın toplantısı ile, Türkiye futbol liginde ilk kez uygulanan play-off aşamasının bir heyecan fırtınası halinde geçmesi beklenen son iki hafta karşılaşmalarının THY yolcularına uçakta sunulacağı müjdesi verildi.

THY’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

THY uçaklarında bulunan PLANET eğlence sisteminde yer alan Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global Communication Suite (GCS) sistemi ile yolcularımız IFE eğlence sistemimizde televizyon programlarını eş zamanlı izleyebildikleri gibi bir de canlı olarak Spor Toto Süper Final maçlarının da keyfine varacaklar.

THY’nin uçuşlarında ilk kez canlı olarak sunacağı Spor Toto Süper Final maç keyfini yolcularımız kıtalararası uçuşlarda koltuk arkası ekranlardan keyifle izleyebilecekler. Havada maç keyfinin tadına varacak olan THY yolcuları, maç izlenimlerini ve heyecanlarını yine kablosuz – wifi hizmeti ile sevdikleriyle paylaşma imkanına sahip olacaklar.

Digitürk ile işbirliği protokolü imzalayan THY, 6 Mayıs tarihinde oynanacak olan Trabzonspor –Fenerbahçe ve Galatasaray – Beşiktaş maçlarını ve yine 12-13 mayıs tarihlerinde oynanacak olan Fenerbahçe- Galatasaray ve Beşiktaş – Trabzonspor maçlarını işbirliği anlaşma çerçevesinde Amerika uçuşlarında canlı olarak verecek.

THY, bu sistemi ilk olarak B777-300ER uçaklarında sunmaya başladı.

Bugün itibarıyla dört uçakta aktif olan sistem 2012 yılı sonuna kadar filoda bulunan 12 B777-300ER uçaklarının tamamında kullanılacak olup sistemin Airbus 330-300 uçaklarında da aktif edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Tarihe geçecek bu uygulamanın, son dönemde bir hayli gerilmiş olan futbol kamuoyuna ayrı bir renk katarak bir yumuşamaya vesile olması, en büyük temennimiz.