Cathay Pacific Airways The New Business Class

Cathay Pacific’in Yeni Business Class’ındaki 12 Özellik

Hizmet sektöründe yer alan tüm alt sektörlerde olduğu gibi, havayolu işletmeciliğinin de en büyük belası hiç şüphesiz ki, “emtialaşma”.

Dolayısıyla, bu sektörün ana işi olan, “yolcuların bir noktadan diğerine uçak ile seyahat etmelerine imkân sağlama” hususunu farklılaştırmak çok mümkün olmayınca, havayolu şirketlerinin rakiplerine nispeten kendilerini farklı kılabilmek için en önem verdikleri nokta, uçuş esnasında sundukları hizmetler oluyor.

Cathay Pacific Business Class (2011)
Cathay Pacific Business Class (2011)

Cathay Pacific’in tanıtımını yapmakta olduğu yeni business class tasarımı da işte bu kapsamda geliştirilen ve yolcuların beğenisine sunulan ürünlerden bir tanesi.

Cathay’ın kişisel mahremiyetin ön planda tutulduğu yeni business class’ı gerçekten de çok iyi olmuş denilebilir.

Hem yolculara sunulan kullanım alanı hem de bu alanda bulunan özelliklerin kullanım kolaylığı, dünya genelindeki business class tasarımları arasında bir sıralama yapılsa, Cathay Pacific’in bu yeni ürününün muhtemelen ilk üç havayolu şirketi arasında yer almasını sağlayacaktır.

Çift olarak seyahat edenleri üzecek olsa da, tek kişilik olarak tasarlanan koltuk düzeni, özellikle yalnız seyahat eden iş adamları için adeta biçilmiş kaftan.

İşte Cathay Pacific’in yeni business class’ında bulunan 12 özellik:

  1. Yatak: 180 derece yatabiliyor ve 208 cm uzunluğa sahip. Yanına eklenen 16,5 cm’lik ilave bölüm sayesinde yatak, bel hizasına denk gelen bölümde daha da genişleyebiliyor.
  2. Toplanabilir Kolçak: Toplanabilir kolçak sayesinde yatağı daha geniş bir hale getirmek mümkün. Veya olduğu gibi bırakarak yatağınızın mahremiyet düzeyini yüksek tutabilirsiniz.
  3. Kişisel Okuma Işığı: İki kademeli parlaklık derecesi ve ayarlanabilir özelliği ile büyük kullanım kolaylığı sağlıyor.
  4. Kişisel TV: 15 inç gibi bir hayli büyük bir ekrana sahip TV’de, ister beraberinizde taşıdığınız kendi içeriğinizi, isterseniz Cathay Pacific tarafından sağlanan uçuş esnası eğlence sistemindeki video görüntülerini (film, dizi, belgesel gibi) izleyebilirsiniz.
  5. Eğlence Kumandası: Uçuş esnası eğlence ve bağlanırlık sistemini kullanmaya yarayan ergonomik kumanda.
  6. Çoklu-port Bağlantısı: iPhone ve iPod gibi kişisel cihazlarınızı eğlence sistemine bağlamaya ve gerektiğinde şarj etmeye yarayan girişlerin bulunduğu prizler.
  7. Kokteyl Masası: Sadece içeceklerinizi değil, uçuş esnasında kullandığınız şahsi eşyanızı da (iPad, Kindle gibi) kısa süreliğine koyabileceğiniz ilave masa.
  8. Ana Masa: Son derece pratik ve kolay bir şekilde açılabilen ana masa.
  9. Eşya Koyma Yeri: Koltuğun yan tarafında bulunan ve uçuş süresi boyunca elinizin altına bulunması elzem olan eşyanızı (su şişesi, diz üstü bilgisayar gibi) koyabileceğiniz küçük dolap.
  10. Yan Dolap: İçinde eğlence sisteminin kulaklığı ve makyaj aynası bulunan, yine ufak tefek eşyanızı koyabileceğiniz; baş hizasında ve kol mesafesinde bulunan küçük dolap.
  11. Ayak Uzatma Pufu: Oturur durumdayken eşyanızı yerleştirebileceğiniz, yatar pozisyonda ise yatağınızın bir parçası haline gelen puf; İngilizce tabiriyle “Ottoman”.
  12. Ayakkabı Dolabı: Uçuş esnası boyunca ayakkabılarınızı saklayabileceğiniz, koltuğun koridorla birleştiği noktada bulunan dolap.

Cathay Pacific – New Business Class from Havayolu 101