Mil Puanı Biriktirmeye Yarayan Banka Kartları

Mil Puanı Biriktirirken Dikkat Edilecek 8 Nokta

Ülkemizde özellikle son 6 – 7 sene içerisinde faizlerin hızla düşmesi, bankaların kendilerine yeni kazanç kanalları üretme yönünde farklı bir çok girişimde bulunmasını beraberinde getirdi.

Özellikle merkezinde uçak bileti satın alma olan bir çok mil puanı kazanma programı, banka müşterilerinin tercihine sunuldu.

THY ile işbirliği sayesinde en önde yer alan Garanti – Shop & Miles’ın yanı sıra Akbank – Wings, HSBC – PremierMiles ve Pegasus Kart, Yapı Kredi – Adios, İş Bankası – Maximiles, VakıfBank – MilPlus ve Denizbank – Miles & More Türkiye’deki örnekler arasında ilk anda akla gelen mil puanı programları.

Mil Puanı Biriktirmeye Yarayan Banka Kartları
Mil Puanı Biriktirmeye Yarayan Banka Kartları

MSNBC.com’da yayınlanan ve genel olarak mil puanı programlarından faydalanırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken bir makale, Türkiye’de yaşayan bizlerin de takip etmesi gereken 8 önemli noktaya değiniyor:

  1. Büyük başlayın: Bankalar yeni üyeliklerde oldukça cömert davranabiliyor. Mil puanı hediye sistemi olan farklı bir çok bankadan kredi kartı alabilirsiniz.
  2. Kartları çeşitlendirin: Aynı bankanın farklı bir çok kredi kartı olabilir. Bunların arasında ilk üyelik aşamasında mil puanı hediye edenleri bulun ve bu kartlara üye olun.
  3. Promosyonları akıllıca kullanın: Havayolu şirketleri, yolcu sadakatini artırmak amacıyla sık sık özel promosyonlar düzenler. Bunları yakından takip edin. Böylece kısa sürede çok fazla mil puanı biriktirebilirsiniz.
  4. Nakit çekim yapın: Bu özellik Türkiye’deki bankalar için ne kadar geçerli olabilir kestiremiyorum ama kredi kartı ile yapılan nakit çekimlerde mil puanı hediyesi varsa, bunu mutlaka değerlendirin.
  5. Hiç durmayın: Bir yandan eski kredi kartlarını elden çıkarırken, diğer yandan da sürekli yeni kart üyeliklerinde bulunun. Ama yıllık aidat miktarının aşırıya kaçmamasına da özen gösterin.
  6. Düzenli olun: Kredi kartlarınızla ilgili ayrıntılı bilgileri, mesela bir Excel dosyasında tutabilirsiniz. Kartın adı, üyelik tarihi, biriken mil puanı, yıllık aidat gibi bilgiler çok faydalı olacaktır. Unutmayın; “tasnif, ilmin temelidir.”
  7. Kredibilitenizi yüksek tutun: Çok sayıda kredi kartını aynı anda kullanırken özellikle son ödeme tarihlerine dikkat edin. Mil puanı kazanacağım derken, bankalar nezdindeki kredibilitenizi yitirmeyin.
  8. Kredi kartı borcunuzun tamamını ödeyin: Aylık kredi kartı borcunuzun tamamını ödeyemiyorsanız, mil puanı biriktirme oyununa hiç girmeyin. Zira kazandığınız puanların çok daha fazlasını bankalara gecikme faizi olarak ödüyor duruma düşebilirsiniz.