Condé Nast Traveller okuyucuları, 2010 yılının en iyi "business" havayolu şirketlerini seçti.

Condé Nast Traveller: Readers’ Travel Awards 2010

Bünyesinde 100’den fazla dergi bulunduran ve 20’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Condé Nast’in seyahat dergisi CN Traveller’ın okuyucuları, 2010 yılının en iyi “business” havayolu şirketlerini seçti.

Cathay Pacific’in birinci olduğu sıralama şu şekilde:

  1. Cathay Pacific 88.8
  2. British Airways 87.7
  3. Virgin Atlantic 85.3
  4. Singapore Airlines 83.8
  5. Emirates 81.9
  6. Etihad Airways 80.9
  7. KLM 78.8
  8. Lufthansa 76.7
  9. Qatar Airways 75.2
  10. Swiss International Air Lines 74.7
Condé Nast Traveller okuyucuları, 2010 yılının en iyi "business" havayolu şirketlerini seçti.
Condé Nast Traveller okuyucuları, 2010 yılının en iyi “business” havayolu şirketlerini seçti.

Cathay Pacific; lounge, uçuş öncesi ve sonrası imkânlar ve sık uçan yolcu programı ile ön plana çıkarken (93,2 puan), British Airways, tarife yapısının uygunluğu (94.7), Emirates ise ödenen paranın karşılığını alma açısından başarılı bulunmuş (84.5).

Altıncı sıradaki Etihad Airways’in en başarılı olduğu nokta, kabin içi ambiyans – dekor olarak öne çıkmış (90.9).

CN Traveller’ın Nisan – Mayıs sayısında dikkatimi çeken farklı bir değerlendirmede ise, Hindistan ile Birleşik Krallık arasındaki uçuşlarda yolcuların hizmetine sunulan business class özellikleri ele alınmış.

Air India, British Airways, Jet Airways, Kingfisher ve Virgin Atlantic gibi doğrudan uçuş yapan şirketlerin yanı sıra Air France, Lufthansa ve Swiss gibi aktarmalı sefer yapanlar da bu değerlendirmeye alınmış.

Tabloda öne çıkan noktaların bir tanesi, kullanılan koltukların genişliği. British Airways, 63.5 santimlik genişlik ile başı çekerken, business class gelirlerinin yüksekliği ile bilinen Lufthansa’da bu rakamın sadece 48 santim olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

British Airways, uçuş esnası eğlence sistemi ekranlarında, belki de uçaklarının nispeten eski olması sebebiyle bir hayli geri kalmış.

10.4 inç’lik ekran, Air India ve Jet Airways’in 15.4 inç’lik ekranlarının yanında biraz yavan kalıyor.

Kingfisher’in 17 inç’lik ekranı ise bu kategoride başı çekiyor. Ama Kingfisher’in bu değerlendirmeye “first class” olarak adlandırdığı sınıfla katıldığını belirtmekte fayda var.

CN Traveller tarafından yapılan Hindistan-İngiltere arasındaki business class hizmeti mukayesesinin tamamına yukarıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.