Asiana, Seul - İstanbul uçuşlarına başlıyor (2011)

Asiana, Seul – İstanbul Seferlerine Başlıyor

70 uçaklık filosuyla Kore Havayolları’nın ardından ülkenin ikinci büyük havayolu şirketi konumundaki Asiana, önümüzdeki yaz tarifesiyle birlikte Seul – İstanbul seferlerine başlıyor.

21 ülkede 67 şehre seferleri olan şirket, uçuş ağına İstanbul’u da eklemiş olacak.

Star Alliance üyesi olan Asiana böylece, aynı hatta doğrudan sefer yapmakta olan Skyteam üyesi Kore Havayolları ve Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları’na da rakip haline geliyor.

Asiana, Seul - İstanbul uçuşlarına başlıyor (2011)
Asiana, Seul – İstanbul uçuşlarına başlıyor (2011)

İstanbul – Seul hattında THY’nin haftada 7 seferi bulunuyor. Kore Havayolları ile Asiana’nın tarifeleri ise bir birlerini tamamlayacak şekilde belirlenmiş.

Kore Havayolları Seul çıkışlı olarak Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar olmak üzere haftada 4 sefer düzenlerken, Asiana’ya haftanın diğer günleri kalmış: Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Koreli her iki havayolu bu hatta Boeing 777-200 tipi uçaklarını kullanırken, THY, Airbus A330 ve 340 tipi uçaklarıyla hizmet veriyor.

Böylece Türkiye bağlantılı uzun hatlar, rekabet açısından yeni bir döneme adım atmış oluyor.

Zira ilk kez uzun menzilli bir hatta iki farklı havayolu ittifakına mensup, üç farklı taşıyıcı doğrudan sefer yaparak rekabete girmiş olacak.

2003 yılı sonrasında Türkiye iç hatlarında gerçekleşen serbestlik sayesinde yaşanan bilet fiyatlarındaki düşüş ve yolcu artışı, rekabetin doğru bir biçimde yapıldığında ne kadar faydalı olabileceğinin bir göstergesi durumunda.

Havayolu 101 olarak rekabet konusundaki bu müspet değişiklikleri dikkatle takip ediyoruz.


Posted

in