Pegasus-Airlines_Boeing-737_TC-AAL

Pegasus Halka Arz Ediliyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) halka arz edildiği 1990 yılında, yeni bir havayolu şirketi daha Türkiye semalarına merhaba diyordu.

Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding ortaklığında bir ortak girişim olarak kurulan Pegasus, ilk seferini aynı yılın Nisan ayında Berlin Tegel Havalimanı’na yapmıştı.

2005 yılının Ocak ayında Esas Holding AŞ tarafından satın alınan Pegasus, Kasım ayında da ilk tarifeli iç hat uçuşunu gerçekleştirmişti.

pegasus
Pegasus Halka Arz (2011)

Pegasus yine bir ilki gerçekleştiriyor ve THY’nin halka arzından 20 yıl sonra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na halka arz başvurusunda bulunan ilk havayolu şirketi oluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; “şirket tarafından sermaye artırımı yoluyla ihraç edilecek 34.200.000 TL nominal değerdeki paylar mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz edilecek ve halka arzda yeterli talep gelmesi durumunda Esas Holding’e ait paylardan toplam 5.130.000 TL nominal değere kadar olan kısım ek satışa konu olabilecektir. Bu durumda halka arz tutarı nominal değeri 39.330.000 TL’ye ulaşacaktır. Halka arz edilen payların arz sonrasında çıkarılmış sermayeye oranı %31,32 (ek satış hakkının kullanılması durumunda %36,02) olacaktır.”

Bu vesileyle Pegasus tarafından açıklanan malî tablolara da şöyle bir baktım.

Beyan edilen sonuçlara göre şirket son üç yıl içerisinde faaliyet kârı elde etmiş durumda.

Net sonuçlarda ise 2008 yılındaki 7,8 milyon TL mertebesindeki zarardan sonra, 2009 ve 2010 yıllarında sırasıyla 12,1 ve 20,2 milyon TL kâr edilmiş.

Hayırlı olsun diyor, önümüzdeki dönem için “darısı diğer havayolu şirketlerimizin başına” temennisini seslendiriyoruz.


Posted

in