Swiss - Sosyal Medya

Swiss’in Sosyal Medya Kokpiti

Geçen sene Haziran ayında Swiss, San Francisco hattının açılışında farklı bir sosyal medya uygulamasına imza atarak, uçakta internet bağlantısı olmamasına karşın ACARS sistemi üzerinden gönderilen mesajları Twitter’a yansıtmıştı.

Böylece seferin başlangıcından itibaren ACARS üzerinden gönderilmeye başlanan mesajlar, Swiss’in Twitçileri tarafından online ortama aktarılmaya başlanarak uçağın hangi bölge üzerinde olduğu, yüksekliği, hızı; kabin ekiplerinin vardiya değişimi, kalınacak otel, uçağın inişi öncesindeki yaklaşma aşaması gibi bir çok an, şirketin Twitter’daki takipçileriyle paylaşılmıştı.

Swiss - Sosyal Medya
Swiss – Sosyal Medya

Swiss, sosyal medya uygulamalarına gerçekten önem veriyor; bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Bu amaçla hazırladığı web sayfasına “Swiss’in Sosyal Medya Kokpiti” demek mümkün.

Sitenin ziyaretçilerini sayfanın tam ortasında yer alan Twitter karşılıyor. Hemen altında Youtube videoları, en altta da basın açıklamaları yer alıyor.

Sayfanın sağ tarafında ise iletişim bilgileri, diğer web bağlantıları, Facebook hesabı, Flickr fotoğrafları ve sosyal paylaşım butonları bulunuyor.

Swiss’in sosyal medya kokpitinin sol sütununa “friendfeed” yerleştirilmiş. Böylece tüm iletişim kanallarını tek bir noktadan takip etmek mümkün olabiliyor.

Yine sayfanın solunda, alt tarafta bulunan “Eine Reise von Zürich nach New York” adlı sesli kitap da dikkat çekici. Kitabın konusu, bir Swiss uçuşunda geçiyor.

Swiss’in sosyal medya stratejisi günümüzün en popüler beş sosyal medya ayağı üzerine oturtulmuş durumda:

Blog sayfası, Facebook, Twitter, Flickr ve Youtube.

Internet dünyasında değişimin hızı çok yüksek.

Ama şimdilik bu yukarıdaki beş uygulama noktası, bir şirketin Y Nesli ile olan iletişiminde en “olmazsa olmaz” diyebileceklerimiz.

Bakalım önümüzdeki yıllar ne gösterecek?


Posted

in