Swiss Air, San Francisco’ya İlk Seferini Twitter’dan Yaptı

Swiss Air, San Francisco’ya ilk seferini Twitter’dan yaptı.

Şaka bir yana, online mecranın son dönemdeki en önde gelen trendi olan Twitter, Swiss Air’in San Francisco’ya yaptığı ilk seferde etkin bir biçimde kullanıldı.

Twitler, uçaklarda bulunan ve yer ile haberleşme amacıyla kısa ve basit mesajlar iletme vazifesini gören ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) sistemi ile gönderildi.

Twitter’ın da basit ve kısa mesajlar için kullanıldığını düşünürsek, Twitter ve ACARS münasip bir ikili olmuş diyebiliriz.

Seferin başlangıcından itibaren ACARS üzerinden gönderilmeye başlanan mesajlar, Swiss Air’in Twitçileri tarafından online ortama aktarılmaya başlanmış.

Uçağın hangi bölge üzerinde olduğu, yüksekliği, hızı; kabin ekiplerinin vardiya değişimi, kalınacak otel, uçağın inişi öncesindeki yaklaşma aşaması gibi bir çok an, Swiss Air’in takipçileriyle paylaşılmış.

Swiss – Airbus A340 – Flower Power

Geçen sene yazdığım bir yazıda buna yakın bir şeylerden bahsetmiştim.

Ama benim aklımdan geçen, uçakta olacak internet bağlantısı üzerinden yolcuların kendi Twit’lerini kendilerinin girmeleriydi.

Mesela uçak türbülansa girdi, gönder Twitter’a. Kabin içi ikramı beğenmedin, gönder Twitter’a. Yolculuk çok rahat ve huzurlu geçiyor, gönder Twitter’a.

Bu günler de yakın gibi görünüyor.

Delta Air Lines’ın tüm filosunu internet bağlantısıyla donattığını bir kez daha anımsatmakta fayda var.

Y Nesli’ne yönelik pazarlama çalışmalarında havayolu şirketleri için kabin içi internet bağlantısı yavaş yavaş bir mecburiyet haline gelecek.