iPhone İçin Yeni Uygulamalar

iPhone’un havacılık ile ilgili bazı uygulamalarına geçtiğimiz aylarda bir başlangıç yazısı ile değinmiş ve Temmuz ayına kadar ara sıra bu listeyi güncellemeye çalışmıştım.

Ancak güncel halinin artık takip edilemeyebileceğini düşündüğümden taze iPhone uygulamalarına ilişkin bir liste daha oluşturmak daha doğru olur kanaatindeyim.

İşte yeni listemiz:

  • FlightView – Real-Time Flight Tracker and Airport Delay Status: Emsaline göre oldukça rekabetçi bir fiyatla satışa sunulan bu uygulama ne yazık ki yalnızca K. Amerika kıtasına yapılan veya başlangıç noktası bu kıtada olan uçuşlara ilişkin veriler içeriyor. Hava şartlarından terminal ve kapı numarasına kadar uçuşunuza ilişkin her türlü bilgiyi bir iki tıklamayla edinmeniz mümkün. Kullanıcıların büyük beğenisini kazanmış.
  • FlightRadar 24: Free ve Pro olmak üzere iki versiyonu bulunan bu uygulama, bulunduğunuz yerdeki uçuşları bir harita üzerinde izlemenize olanak sağlıyor. Özellikle Avrupa kıtasına ilişkin veriler sunan uygulamanın ücretsiz versiyonu, yalnızca bir harita üzerinde uçuş numarasını görmenize izin verirken, uçak ve rota hakkında da bilgi edinmek istiyorsanız ücretli versiyonu satın almanız gerekiyor. Kullanıcı yorumlarından, bu uygulamanın henüz gelişmeye ihtiyaç duyduğu anlaşılıyor. Free versiyonun şimdilik oldukça yetersiz olduğunu söyleyebilirim.
  • Airport Remote Monitor – 100 Airports at your fingertips: İsmine bakmayın, şu anda İstanbul’un da aralarında olduğu yaklaşık 160 havaalanına ilişkin güncel uçuş bilgilerini içeriyor ve benzerlerine göre düşük fiyatı ve performansıyla göze çarpıyor. Kabin memurlarının bile güvenle kullandıklarını söyledikleri bu uygulamayı bazıları da rötar bilgisindeki hatalardan dolayı beğenmemiş. Ancak şunu söyleyebilirim ki, kül bulutu vakasından ötürü iptal olan uçuşumuza ilişkin bilgi, kalkış zamanından iki saat sonra biz kös kös geri dönerken bile AHL’nin kendi monitörüne yansıtılmamıştı.
  • American Airlines: İlgili havayoluna ait bu uygulama, kullanıcı adı ve şifrenizle login olduğunuz takdirde uçuşunuza ilişkin neredeyse tüm işlemleri (park yeri hatırlatıcısından mobil biniş kartına ve uçağa alınmayı beklerken sudoku oynamaya kadar) yapabileceğinizi vaat ediyor.
  • Southwest Airlines: Benzerlerinden şimdiye kadar duymadığım ve sonradan bir nevi “push notification” (anında bildirim) olduğunu anladığım DING! fonksiyonu ile ayrılan bu havayolu uygulaması, kullanıcılarına doğrudan Iphone’ları aracılığıyla indirimli bilet alabilme seçeneği sunuyor. İncelediğim kadarıyla havayollarına ait uygulamalar içerisinde en fazla rağbet gören de Southwest’e ait olan.

En yakın zamanda THY’nin iPhone uygulaması ile karşınızda olmak dileğiyle…


Posted

in