Pegasus’tan Bir Kampanya Daha

Bundan üç yıl kadar önceki bir yazımda low-cost carrier (düşük maliyetli havayolu) iş modelini incelerken, Türkiye’de acaba örneği var mı diye sormuştum.

Atlas, Onur, Pegasus, Sun Express gibi şirketler arasından sadece Pegasus, uygulamakta olduğu iş modeli ile öne çıkmıştı.

Tek tip filo, merkez olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kullanılışı, kabin içi ikram olmayışı gibi tercihleri, Pegasus’u Türkiye’nin tek düşük maliyetli havayolu şirketi konumuna getirmişti.

Tabii 2008 yılında THY’nin bir alt markası olarak kurulan Anadolujet’in de sektöre aynı iş modeli iddiası ile girdiğini belirtmek gerekir.

Bu girişi yapmamın sebebi, özellikle EasyJet, Ryanair, Southwest gibi firmaların uyguladığı “şok” kampanyaların Pegasus tarafından sık sık yolculara sunuluyor olması.

İşte yine onlardan bir tanesi daha bugünden itibaren devreye girmiş durumda.

Pegasus, 24-25-26 Kasım tarihlerinde bilet alıp Aralık 2009 – Mart 2010 tarihleri arasında iç hat seyahati yapacaklara inanılmaz bir fırsat sunuyor.

Tek yön gidiş vergiler dahil sadece 29,99 TL.

100.000 koltukla sınırlı olacak kampanyada satılan biletlerde tabii olarak değiştirme ve iade işlemi yapılmıyor.

Öylesine düşük bir fiyat ki, İstanbul’da ikamet edip de Türkiye’nin diğer şehirlerini görmemiş bir çok kişi için gayet güzel, kaçırılmaması gereken bir fırsat.