Kitap Tavsiyesi – Global Airlines

Pat Hanlon tarafından yazılmış olan Global Airlines adlı kitap ticarî havayolu sektörünün farklı bir çok yönünü bir araya getiriyor olması sebebiyle okunacak kitaplar listesinde üst sıralara alabileceğiniz bir eser.

Ticarî havayolu sektörünün genel yapısı, iş modelleri, rekabet, network yönetimi, tarife yapıları, gelir yönetimi ve ücretlendirme politikaları, ittifaklar ve şirket birleşmeleri gibi farklı bir çok konu gayet anlaşılır bir dille anlatılmış.

Global Airlines (Pat Hanlon)
Global Airlines (Pat Hanlon)

Rahat okunuyor ve konuları çok derine girmeden ama üstün körü de geçmeden anlatıyor olması sebebiyle kitabı biraz da Rigas Doganis’in Airline Business adlı eserine benzettik.

Global Airlines, sektörle ilgili bilgileri aktarmada kullanılan tablo ve grafik sayısı açısından da bir hayli zengin.

Bu da kitabı, görsel yönden daha cazip hale getiriyor.

Kitapla ilgili olarak tek menfi eleştirimiz, üçüncü edisyon olmasına rağmen bazı örneklerin çok eski tarihlere ait oluşu.

Ama yine de sektör hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için Global Airlines rahatlıkla tavsiye edebileceğimiz bir kitap.

Söz kitaptan açılmışken, Rigas Doganis’in ”Flying Off Course” adlı ünlü kitabının dördüncü edisyonunun 2010 yılının Şubat ayında piyasaya çıkacağını haber vermek istiyoruz.