Qantas_Samsung_Gear VR_Virtual Reality_Headset_002

Qantas, Yolcularını Sanal Gerçeklik ile Tanıştıracak

Qantas_Samsung_Gear VR_Virtual Reality_Headset_002Uçak içi eğlence sistemleri, özellikle uzun ucak seyahatlerinde yolcular için vazgeçilmez hale geldi.

Gün geçmiyor ki, bir havayolu şirketi, yolcularına hoşça vakit geçirebilmek için yeni bir ürün veya hizmet geliştirerek sunmasın.

Sırada bu kez, Avustralya’nın kadim bayrak taşıcıyı şirketi Qantas var.

Qantas’ın, geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni ürünü tam manasıyla devrim niteliğinde.

Dünyanın elektronik devlerinden Samsung ile işbirliğine giden Qantas, yolcularını sanal gerçeklik ile tanıştıracak.

Samsung’un sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak geliştirilen interaktif gözlük ve kulaklık seti sayesinde yolcular, hem uçuş sırasında hem de havalimanlarındaki özel yolcu salonlarında, son derece renkli, üç boyutlu bir dünya ile vakit geçirme fırsatı bulacak.

Bu hizmet şimdilik deneme aşamasında.

Samsung-Gear-VR_Virtual RealitySamsung Gear VR adı verilen setler, içerisinde bulunduğumuz Şubat ayının ortalarından itibaren, Qantas’ın Sydney ve Melbourne havalimanlarında bulunan dış hat First Class Lounge’larında, yolcuların beğenisine sunulacak.

Bunun yanı sıra, Mart ayının ortasından itibaren Qantas’ın Airbus A380 tipi uçaklarla icra ettiği Los Angeles uçuşlarının bazılarında yine First Class yolcuları, Samsung Gear VR adlı ürünü deneyebilecek.

Üç ay boyunca sürecek deneme aşamasının ardından, yolculardan gelen geri bildirimler ışığında, bu devrimsel hizmete son şekli verilecek.

İlk aşamada Qantas’ın ürün ve hizmetlerine ilişkin görüntüler, sanal gerçeklik teknoloji ile yolculara sunulacak.

Mesela, Sydney’den uçağa bindiğinizde, Los Angeles’taki özel yolcu salonunun nasıl bir yer olduğunu adeta oradaymış gibi öğrenme fırsatınız olacak.

Veya Qantas’ın Dubai hattında uçuş sırasında sunmuş olduğu hizmete ilişkin ayrıntılarla, yine sanal gerçeklik imkânı ile uçuş öncesinde tanışmış olacaksınız.

Bunun yanı sıra, Qantas’ın uçuş yaptığı kentlerle ilgili tanıtıcı bilgiler de bu hizmet içerisinde yer alacak.

Örnek olarak; Avustralya’nın kuzeyinde bulunan Kakadu Millî Parkı, Qantas’ın sanal gerçeklik setinde üç boyutlu bir biçimde tanıtılacak ve bu açıdan dünyada bir ilk olacak.

Qantas_Samsung_Gear VR_Virtual Reality_Headset_001Qantas’ın uçak içi eğlence sisteminde bulunan filmler de, tabii olarak bu yeni hizmette yer alacak.

Özellikle üç boyutlu olan filmleri, koltuk arkasındaki ekranlar yerine Samsung Gear VR üzerinden seyretmek, hiç kuşkusuz bambaşka bir keyif verecektir.

Bu noktada bu yeni ürünü uçuş sırasında kullanacak yolcuların yaşayabileceği bir sıkıntıdan bahsedilebilir.

Seyredilen üç boyutlu görüntü ile, uçağın yapmış olduğu hareket (alçalma veya sağa-sola dönüş gibi) birbiriyle uyuşmadığında, kişiler üzerinde baş dönmesi ve mide bulantısına sebep olabilir.

Havayolu 101 olarak düşüncemiz, bu duruma karşı olarak önümüzdeki yıllarda hareket özelliği olan koltukların da uçaklara monte edileceği ve uçuş esnasında sunulan sanal gerçekliğin bambaşka bir boyuta taşınacağı yönünde.

Bilindiği üzere Qantas’ın yolcularının %80’i, Avustralya iç hatlarında seyahat ediyor. Bununla birlikte, şirketin özellikle dış hat yolcularına yönelik olarak yaptığı yatırımlar dikkat çekici.

Qantas’ı bu sıra dışı girişimi için tebrik ediyor, diğer havayolu şirketlerine örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.