Estonian_air_ucak

Estonian Air, İstanbul – Tallinn Uçağını Nasıl Dolduracak?

Estonian_air_ucakEstonian Air ile SimpliFlying tarafından ortaklaşa düzenlenen bir kampanya, bir çok açıdan bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Özellikle de ülkemiz açısından.

Türkiye pazarına yönelik olarak hazırlanan kampanya, ülkemizde faaliyet gösteren dijital pazarlama ve seyahat ajanslarını hedefliyor.

Şu an için Estonya ile Türkiye arasında herhangi bir tarifeli seferi bulunmayan bu küçük havayolu şirketi, bir hayli sıra dışı bir girişime imza atmış olacak.

Zira 85 kişilik bir uçak, pazarlama açısından bir bakıma ajansların kullanımına sunulacak.

9 Eylül 2012 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tallinn’e yapılacak seferdeki yolcular ayrıca ücretsiz bir Tallinn şehir turu yapacak ve Radisson Blue Hotel Olumpia’da iki gece (75 Euro/gece) konaklayacak.

Dönüş tarihi ise 11 Eylül 2012.

Yarışmayı kazanan ajans, uçaktaki toplam yolcu gelirinin %25’ine sahip olma hakkını kazanacak.

Bu sıra dışı etkinliğe katılmak isteyen ajanslar, uçağı nasıl dolduracakları konusunda üretecekleri fikirleri ve iş planlarını bir sunum veya video formatında 30 Ağustos 2012 tarihine kadar worldrecord@simpliflying.com adresine gönderebilir.

Sunum en fazla 15 slayttan oluşabilirken, video’nun süresi 10 dakikayı geçmemeli.

Estonian Air ve SimpliFlying tarafından değerlendirilecek konsept çalışmaları şu üç kritere göre puanlanacak:

1- İnovatiflik

2- Gelir potansiyeli

3- Başarı ihtimali

Türkiye’deki pazarlama ajansları için farklı bir deneyim imkânı sunan bu kampanyaya ne kadar ilgi olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ancak daha şimdiden, SimpliFlying’in bu çalışma sayesinde başarılı bir crowdsourcing girişimine imza attığını söyleyebiliriz.