Silkair_langkawi

Silk Air: Başarılı Bir Bölgesel Havayolu Denemesi

Singapur’dan, Uzakdoğu tatilimizi asıl geçirdiğimiz yer olan Malezya’nın Lankavi (Langkawi) adasına yaptığımız seyahatte tercih ettiğimiz Silk Air, Singapur Havayolları’nın bir iştiraki durumunda.

Şirket bu ortaklığı vurgulamak için “Singapur Havayolları’nın Bölgesel Kanadı” sloganını kullanıyor.

Makro hedefini, tam hizmet (full service) veren bölgesel havayolları arasında dünya lideri olmak şeklinde tespit eden Silk Air 1989 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

11 tanesi Airbus A320 ve 6 tanesi Airbus A319 olmak üzere toplam 17 uçaklık bir filoya sahip olan Silk Air’in uçuş ağında Hindistan’dan Çin’e, Tayland’dan Filipinler’e, Malezya’ya kadar bir çok farklı ülkede 25 civarında uçuş noktası bulunuyor.

Silkair_langkawi
Silk Air – Langkawi Havalimanı

Silk Air’in iş modeli aslında tam hizmet sunan network taşıyıcılarla, düşük maliyetli taşıyıcıların bir bileşimi denilebilir.

Bir taraftan maliyetler sıkı bir şekilde kontrol altında tutulmakta, diğer taraftan da yolculara sunulan bir takım kolaylıklardan taviz verilmemekte.

Mesela Silk Air ile business class yolculuğu yapmak mümkün.

Ayrıca çok zengin bir mönüye sahip olmasalar da, kabin içinde sunulan standart bir ikram da mevcut. Uçaklar bir Singapur firmasından bekleneceği üzere temiz ve bakımlı.

Hostesler de aynı şekilde kendilerine özen gösteriyor. Koltuk aralıkları economy class’ta 32 inç mertebesinde; yani rahat.

Ayrıca yolculuk boyunca bebeğimizin yattığı bebek pusetinin THY’nin A340’ındakilerden daha geniş olduğunu da eklememiz gerekiyor.

Bebekle seyahat eden yolcular için son derece önemli bir ayrıntı.

Bundan daha mühimi hem yer, hem de kabin personelinin yolculara karşı gösterdiği güler yüz ve yardımseverlik konforlu bir uçuş deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Şirketin web sitesi ise daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

Gerek tasarım açısından, gerekse online bilet motorunun hızı bakımından geliştirilmeye müsait bir hayli fazla nokta bulunuyor.

Ama yine de şunu belirtmek gerekir ki, bebeğimiz için yaptığımız rezervasyonun hemen ardından gönderilen email mesajında; bebek puseti, bebek maması ve en ön sıradaki yerimizin bizim için ayarlandığı bilgisi geldi.

Özetle; Singapur aktarmalı olarak Güney Doğu Asya bölgesinde bir noktaya ulaşmak istiyorsanız, Silk Air’i tercih edebilirsiniz.