F-15EX Eagle II

Boeing, Polonya’ya Yaptığı F-15EX Teklifini Zenginleştirdi

Boeing, Polonya’ya yaptığı F-15EX Eagle II teklifini zenginleştirdi.

Söz konusu teklif, Polonya Millî Savunma Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı 32 adet savaş uçağı alım projesine ilişkindi.

F-15EX Eagle II
F-15EX Eagle II

Boeing, F-15EX’in yanı sıra MQ-28 Ghost Bat adlı SİHA’yı da teklif paketine ekledi.

Amerikalı ve Polonyalı yetkililer arasındaki müzakerelere, KC-46 tipi, havada yakıt ikmâli yapmayı sağlayan tanker uçak da dahil.

Boeing MQ-28 Ghost Bat
Boeing MQ-28 Ghost Bat

Boeing’den yapılan bir açıklamada, üretim, hizmet, araştırma – geliştirme ile bakım, onarım ve yenileme (MRO) faaliyetleri gibi alanlarda uzman ortaklar arandığı ve Polonya’nın zaten MRO alanında sunabileceği güçlü imkânları bulunduğuna dikkat çekildi.

Bununla birlikte, Polonya’nın 32 adetlik savaş uçağı alımında 5. nesil kategorisinde bulunan ve yine Amerikan üretimi olan F-35’leri veya geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin de satın aldığı Eurofighter Typhoon tipi uçakları da tercih edebileceği belirtiliyor.