Low Cost Airlines World Asia Pacific 2011

Ticarî havayolunun yaramaz çocukları yıllar geçtikçe büyüyor, yetişkin hale geliyorlar.

Özellikle 1990′ların ikinci yarısından itibaren, internetin de yaygınlaşmasına paralel olarak hızla gelişen, büyüyen, sektörde paradigma kaymasına yol açan düşük maliyetli taşıyıcılar bu yıl Singapur’da buluşuyor.

26 – 28 Ocak 2011 tarihleri arasında Singapur’daki Grand Hyatt otelinde bir araya gelecek şirket yöneticileri, bir yandan düşük maliyetli havayolu şirketlerinin geçtiğimiz yıl içerisindeki performansını tartışırken, diğer taraftan da önümüzdeki döneme yönelik olarak sektörel değerlendirmelerde bulunacaklar.

Low Cost Airlines
Low Cost Airlines

Düşük maliyetli taşıyıcılar için çok önemli olan ilave (ancillary) gelir kaynakları, yolcu sadakati, dijital pazarlama, inovatif projeler geliştirerek gelir ve kârlılığı artırmak gibi konu başlıklarında fikir alış verişinde bulunulacak.

Bu yılki toplantının konuşmacı listesi bir hayli renkli.

GOL, Tiger Airways, Air Asia X, Mango Airlines, Virgin America, Jetstar, Cebu Pacific, Jazeera Airways, Thai AirAsia, Regional Express, SpiceJet, Mandala Airlines gibi bazılarının adını ilk kez duyduğum düşük maliyetli havayolu şirketlerinin temsilcileri görüş ve önerilerini sıralayacak.

Sektördeki gidişat şunu gösteriyor ki, 3 – 4 saate kadar olan uçuşlarda geçerli iş modeli, dünün yaramaz çocuklarının savundukları şekilde olacak.