Sabiha Gokcen Havalimani_SAW_Istanbul

Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Ek Terminal Binası Açıldı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda (SAW) yapımı tamamlanan iç hatlar ek terminal binası bugün (31 Temmuz 2018) düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

26 milyon Euro’ya mâl olan yeni iç hatlar terminal ek binası ile birlikte havalimanının yolcu kapasitesinin 8 milyon artarak, 33 milyondan yılda 41 milyona ulaşacağı kaydedildi.

Bilindiği üzere, ülkemizde yolcu sayısı bakımından Atatürk Havalimanı’nın ardından ikinci sırada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı, 2017 yılında 31 milyon yolcuya hizmet vermişti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Ersel Göral törende yaptığı konuşmasında, yolcu sayısında yıllardır elde ettikleri istikrarlı büyüme performansını 2018’de de sürdüreceklerini belirtti.

Göral ayrıca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapımı devam eden ve 550 milyon USD’ye mâl olacak ikinci pistin de bu yıl sonunda tamamlanacağını söyledi.

2019 yılı itibarıyla iki piste sahip hale gelecek SAW, saatte toplam 80 uçuş hareket (iniş ve kalkış) kapasitesine ulaşacak.

Bir başka deyişle SAW, 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete girecek olan İstanbul Yeni Havalimanı ile aynı seviyede pist kapasitesine sahip hale gelecek.

Bunun yanı sıra, 2019 yılı başlarında tamamlanması hedeflenen metro hattıyla birlikte, SAW’dan Pendik – Kadıköy metrosuna direkt bağlantı sağlanacak.

Böylelikle, SAW’dan çıkan bir yolcu, 35 dakikada Kadıköy’e ve 45 dakikada Taksim’e rahatlıkla ulaşılabilecek ve SAW’ın gelişiminde çok önemli bir unsur olan İstanbul kent merkezi bağlantısı iyileştirilmiş olacak.


Posted

in