Elon Musk, kendisini yakından tanıyanları pek de şaşırtmayan bir açıklama yaparak, Mars’a Yolculuk fikrini ertelediğini duyurdu.
Elon Musk, Mars yerine aya gitmenin daha kolay olduğunu ve buraya odaklanacaklarını da sözlerine ekledi.
Bunu duyunca aklıma hemen, 2017 yılındaki Starship sunumu geldi.
Elon Musk, “aya gidelim” diyor.
Musk, Avustralya’nın Adelaide kentinde düzenlenen 68. Uluslararası Uzay Kongresi’nde yaptığı sunumda, uzay yolculuğu için tasarladıkları roket sisteminin, dünya üzerindeki iki nokta arasında da kullanılabileceğini söylemişti.
Söz konusu fikrin gerçekleşmesi durumunda, saatteki hızı 27.000 km’yi bulabilen Starship sayesinde, dünya üzerindeki herhangi iki nokta arasındaki seyahat süresi bir saatin altına inebilir.
Starship, bir deneme sırasında görülüyor.
Yani New York’tan rokete binen yolcular, sadece 39 dakika sonra Çin’in Şanghay kentine ulaşabilir.
Örnekleri çoğaltmak gerekirse;
Hong Kong – Singapur: 22 dakika,
Los Angeles – Toronto: 24 dakika,
Bangkok – Dubai: 27 dakika,
Londra – Dubai: 29 dakika,
Londra – New York: 29 dakika ve
Paris – New York: 30 dakika içerisinde birbirlerine havadan bağlanabilir.
Starship
Tabii böyle bir şey gerçekleşirse, üç noktada çok önemli değişikliklerle karşılaşabiliriz:
Havayolu şirketlerinin iş modelleri temelden değişir,
Üst gelir seviyesindeki yolcular (First ve Business Class), klasik havayolu ve dolayısıyla havalimanlarından uzaklaşır,
Hava trafiği yönetiminde ciddi güncellemeler gerekir,
Halihazırda devam eden sesten hızlı yolcu uçağı projeleri olumsuz etkilenir.
Mars’tan aya keskin bir dönüş yapan Elon Musk, bakalım Starship’in dünyaya yönelik bir projesini de açıklayacak mı?