Çelebi'ye ait bir push-back aracı, Saudia uçağını itiyor.

Çelebi, Endonezya Pazarına Giriyor

Çelebi Havacılık, Endonezya’da havalimanlarında yer hizmeti veren Prathita Titiannusantara (PTN) şirketinin satın alınmasıyla, müşterilerine ve iş ortaklarına en yüksek kalite ve verimlilik standartlarıyla hizmet verecek.

Çelebi Havacılık, Asya’nın gelişimi açısından kilit pazarlarından biri olan Endonezya’daki 26 havalimanında yer hizmetleri, genel havacılık ve diğer özel hizmetlerde faaliyet gösterecek.

3 kıtada, 6 ülkede ve 60’tan fazla istasyonda faaliyet gösteren Çelebi Havacılık, Türkiye’deki ana merkezinin yanı sıra Hindistan, Macaristan, Almanya, Tanzanya ve Endonezya’da müşterilerine hizmet sunuyor.

Çelebi'ye ait bir push-back aracı, Saudia uçağını itiyor.
Çelebi’ye ait bir push-back aracı, Saudia uçağını itiyor.

Şirketin Endonezya pazarına girişi, Çelebi Hava Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Canan Çelebioğlu, Çelebi Havacılık Grup CEO’su Dave Dorner, Çelebi Havacılık Hindistan & Güneydoğu Asya Başkanı Murali Ramachandran, Türkiye’nin Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan ve Endonezya Bakanlıklarından temsilcilerin katılımıyla 30 Mayıs’ta Cakarta’da düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

1958 yılında kurulan Çelebi Havacılık böylece, yıllık yaklaşık 750.000 uçuşu ağırlayan ve önümüzdeki beş yıl içinde yıllık ortalama yüzde 7 oranında büyümesi beklenen Endonezya havacılık pazarında da rekabet etmeye başlıyor.