CWT_is_seyahati

İş Amaçlı Yolculuklar Eski Günlerin Dönüyor

Covid-19 krizinin, sivil havacılık sektöründe en fazla vurduğu noktaların başında, iş amaçlı yapılan yolculuklar geliyordu.

Krizin başlamasıyla birlikte bu tipteki seyahatler bıçak gibi kesilmiş ve yerini Zoom gibi, Teams gibi online video görüşme araçlarına ve uzaktan çalışma anlayışına bırakmıştı.

Zamanla, turizm amaçlı yapılan seyahatler eski seviyelerine dönerken, iş amaçlı yapılanlar bir hayli geride kalmıştı.

CWT_is_seyahati
İş seyahatleri eski günlerine döndü.

Fakat son dönemde ABD’den gelen veriler, o günlerin neredeyse atlatıldığını gösteriyor.

Havayolları, ilk çeyrekte kurumsal hesaplardan elde edilen gelirlerde büyük artışlar bildirirken, Delta ve United’ın her ikisi de bir yıl öncesine göre yüzde 14’lük bir artış elde etti.

Alaska Airlines ise yılın ilk çeyreğinde kurumsal seyahat satışlarının, teknoloji şirketleri ve profesyonel hizmet firmalarının öncülüğünde yüzde 22 artarak salgın öncesi seviyelere geri döndüğünü söyledi.

United ayrıca, sene başından bugün kadar, tarihindeki en iyi 10 kurumsal rezervasyon gününden dokuzuna sahip olduğunu söyledi.

Son yıllarda kurumsal seyahat pazarında daha etkin olan Southwest Airlines da bu segmentteki gelirlerini yüzde 25 oranında artırarak, Covid-19 öncesi döneme ulaştı.

Otel verileri de havayollarından gelen raporları destekliyor.

Hilton Worldwide Holdings CEO’su Chris Nassetta, dirençli ekonomi ve güçlü istihdamın iş seyahatlerini artırdığını ve küçük ve orta ölçekli şirketlerden gelen talebin şimdiden 2019 seviyelerini geçtiğini belirtiyor.

Chris Nassetta, büyük kurumsal müşterilerin henüz tam olarak geri dönmediğini, fakat giderek eski günlerine yaklaştıklarını söylüyor. Nassetta, büyük kurumsal müşterilerinin son dönemde daha fazla seyahat ettiklerini de sözlerine ekliyor.

Acente uçak bileti satışlarını işleyen Airlines Reporting Corp’a göre, ABD merkezli kurumsal seyahat acenteleri aracılığıyla yapılan rezervasyonların hacmi 2019 seviyelerinin yaklaşık yüzde 20 altında kalsa da toparlanmanın hız kazandığına dair işaretler var.

Global Business Travel Association’ın geçen yıl ağustos ayında yaptığı en son tahmine göre, dünya çapında iş seyahati harcamaları bu yılın sonuna kadar 2019 seviyelerini aşacak.


Posted

in

,