Bark Air: Köpeklere Özel Havayolu

Köpeklere Özel Havayolu: BARK Air

Ülkemizin sokakları git gide Hindistan’a benzerken, ABD’den ilginç bir girişim haberi geldi.

ABD’de, sadece köpeklere hizmet vermek üzere özel bir havayolu işletmesi kuruldu:

BARK Air

Şirket ilk uçuşunu geçtiğimiz günlerde New York’tan Los Angeles’a gerçekleştirdi.

BARK Air
BARK Air

Uçuş deneyimi, sıfırdan başlayarak köpekler için tamamen özel olarak planlanmış. Rezervasyonun ardından BARK Air’den bir görevli, iyi bir seyahat deneyimini sunmak ve köpek ve seyahat planları hakkında bilgi toplamak amacıyla köpeğin sahibiyle iletişime geçiyor.

Seyahat gününde, köpekler ve sahipleri basit, verimli bir check-in işlemi ve güvenlik taraması için uçuştan 1 saat önce havalimanı varıyor. Kafes ve stresli kuyrukların bulunmadığı bir ortamda, BARK Air görevlisi köpekleri karşılayarak, uçuş öncesi sosyalleşme ve köpek odaklı kabin hazırlığı sayesinde sürece alışmalarına yardımcı oluyor.

Uçağın kabini; feromon, müzik, sıcak lavanta kokulu serinletici havlular ve her köpeğin kendini rahat hissetmesine yardımcı olacak diğer konforlar gibi sakinleştirici yardımcılarla donatılıyor.

Görevli yanında ayrıca sakinleştirici ödüller, tasmalar, kaka torbaları ve daha fazlasıyla dolu bir çanta bulunduruyor.

Bark Air: Köpeklere Özel Havayolu
Bark Air: Köpeklere Özel Havayolu

Uçağa bindikten sonra, kabin basıncındaki değişiklikten kaynaklanan herhangi bir kulak rahatsızlığı yaşamamalarını sağlamak için yükselme ve alçalma aşamalarında köpeklere tercih ettikleri içecek (su, kemik suyu gibi) servis ediliyor. Bunun yanı sıra uçuş boyunca BARK markalı çeşitli ikram, atıştırmalık ve sürprizler sunuluyor.

BARK Air
BARK Air

İşin hizmet tarafı BARK Air tarafından gerçekleştirilirken, Gulfstream G5 tipi uçaklardan oluşan filo, farklı bir firmanın sorumluluğunda.

“Dogs fly first” sloganıyla yola çıkan yeni işletme şimdilik çok sınırlı bir bölgede mevcut.

ABD’de New York’ta Westchester County Havalimanı (HPN), Los Angeles’ta Van Nuys (VNY) ve Londra’da Biggin Hill (BQH) havalimanları, BARK Air’in kapsama alanında yer alıyor.

Köpekler tek başlarına seyahat edebilecekleri gibi, sahipleri de uçakta olabiliyor.

Tek yön ilet ücreti sadece 6.000 USD! ABD ile Avrupa arasındaki uçuşlardaysa bu fiyat 8.000 USD’ye çıkıyor.

Uçmayan köpek kalmasın!