Başkan Biden, FAA Yasasını Onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, uzun zamandır beklenen Federal Havacılık İdaresi (FAA) yasasını onayladı.

Joe Biden, Eylül 2028’e kadar havacılık altyapısı ve güvenliği yatırım ve reformları için geniş kapsamlı bir program ortaya koyan yeniden yetkilendirme yasasını böylece yürürlüğe sokmuş oldu.

ABD Temsilciler Meclisi, iki partili tasarıyı 15 Mayıs’ta onaylamıştı.

Biden, “Yeni yasa yolcular, havacılık işgücü ve ekonomimiz için büyük bir kazanımdır. Havayolu yolcuları için kritik korumaları genişletecek, güvenlik standartlarını güçlendirecek ve pilotları, uçuş görevlilerini ve hava trafik kontrolörlerini destekleyecektir.” dedi.

Joe Biden sözlerine, “Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı’nın uçuşlar iptal edildiğinde veya önemli ölçüde geciktiğinde otomatik geri ödeme yapılmasını zorunlu kılan kuralını onaylayarak, Yönetimimin havayolu yolcuları için seyahat deneyimini iyileştirme çabalarına da dayanmaktadır. Ayrıca ailelerin ekstra ücret ödemeden birlikte oturabilmelerini de sağlıyor.” şeklinde devam etti.

Geniş kapsamlı yasa, FAA’in verimlilik çabalarını, genel havacılığın geliştirilmesini, sektördeki personel eksikliğinin giderilmesini, altyapı yatırımlarını ve yolcu haklarına yönelik reformları kapsıyor.


Posted

in

Tags: