Sabena Afrika Reklamı (1982)

Brüksel: Amerika ile Afrika Arasında Bir Aktarma Noktası

Sömürge döneminden kalan bağlar sebebiyle, Belçika ile Afrika arasındaki havayolu bağlantısı uzunca bir süre gayet kuvvetli bir biçimde seyretmiş.

1982 yılında, dönemin Belçikalı millî havayolu Sabena tarafından verilen bir reklamda, Afrika’da 22 noktaya direkt sefer yapıldığı belirtilmiş.

Bunun yanı sıra Afrika’daki 32 şehirde, Sabena ofisi olduğunu yine bu reklamdan anlamak mümkün.

Sabena Afrika Reklamı (1982)
Sabena Afrika Reklamı (1982)

1923’te kurulan Sabena, 2001 yılında iflas ederek sektörden çekildi.

Onun yerine kurulan SN Brussels Airlines da beş yıl gibi kısa bir sürede teslim bayrağını çekince, sahneye bu kez Brussels Airlines çıktı.

Brussels Airlines, 45 uçaklık filosuyla halihazırda Lufthansa Group bünyesinde faaliyetine devam ediyor.

Yukarıdaki reklamın üzerinden 40 yıldan fazla bir süre geçti ve Belçikalı havayolunun Afrika’da sefer yaptığı direkt hat sayısı 18’e geriledi.

Brüksel: Amerika ile Afrika Arasında Bir Aktarma Noktası

Son dönemde, Brüksel’in Afrika ile olan tarihî bağlantısından faydalanmak ve bunu daha da geliştirmek amacıyla bir takım çalışmalar yapılıyor.

Bu çerçevede, Brussels Airlines ile United Airlines arasında codeshare anlaşması ve hat planlaması konularındaki müzakereler devam ediyor.

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr yaptığı bir açıklamada, Brüksel’in Afrika’ya erişim konusunda küresel bir aktarma noktası yapılmasına yönelik iddialı girişimleri olduğunu duyurdu.

Amerika ile Afrika arasındaki yolcu trafiğine öncelik verilirken, söz konusu planlamaya United Airlines’ın yanı sıra bir diğer Star Alliance üyesi havayolu olan Air Canada’nın da dahil edilmesi bekleniyor.

Brussels Airlines’ın Brüksel ile New York JFK arasında günde bir seferi bulunuyor. Buna karşılık United; Chicago, Newark ve Washington’dan Brüksel’e yine günlük sefer düzenliyor.

Proje kapsamında, hem Amerika’dan Brüksel’e uçulan nokta hem de uçuş sayısının artırılması hedefleniyor.

Son yıllarda el attığı buna benzer işlerin neredeyse tamamında sükutu hayale uğrayan Lufthansa Group, uzun vadeli bu hedefine bakalım bu kez ulaşabilecek mi?