Dünya

Air India ve Riyadh Air, Aktarmalı Yolcuları Kendilerine Çekebilecek mi?

2023 yılında en fazla konuşulan havayolları arasında başı, Hindistan’dan Air India ve Suudi Arabistan’dan Riyadh Air çekmişti.

Air India, verdiği çok sayıda uçak siparişi ve dönüşüm programı ile adından söz ettirmişti.

Riyadh Air ise yeni kurulan bir şirket ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın ülke genelinde yürüttüğü Vision 2030 projesinin önemli bir ayağı.

Dünya
Dünya

Her iki havayolunun hedefleri de bir hayli iddialı.

Dolayısıyla, amaçlanan yolcu sayılarına ne şekilde ulaşılacağı merak konusu oluyor.

Hindistan ve Suudi Arabistan pazarlarındaki direkt yolcular mı cezbedilecek, yoksa Delhi ve Riyad havalimanları, aktarmalı seyahat edecek yolcular için yeni birer aktarma noktası şeklinde mi konumlandırılacak?

Singapur’daki bir etkinliğe katılan Air India CEO’su Campbell Wilson ve Riyadh Air CEO’su Tony Douglas, bu soruların cevabını vermeye çalıştı.

Campbell Wilson, hedeflerine ulaşmak için pazarın önemli bir büyüme kaydetmesine bile gerek olmadığını söyledi. Hindistan pazarına çok yoğun bir biçimde aktarmalı yolcu taşındığını belirten Wilson, Air India olarak bundan bir miktar pay almalarının kendileri için yeterli olacağını ifade etti.

Air India özellikle orta – uzun menzilli pazarlarda, Abu Dabi, Doha, Dubai ve Singapur gibi hub’larda aktarma yaparak Hindistan’a ulaşan yolcuları hedefleyecek.

Riyadh Air CEO’su Tony Douglas da benzer yorumlarda bulundu.

Douglas, halihazırda Suudi Arabistan’a yolcu akışının Körfez’deki büyük hub’lar üzerinden olduğunu ve 2025 yılında uçmaya başlayacak Riyadh Air’in bu yolcuları direkt bir biçimde ülkeye ulaştırmaya başlayacağını söyledi.

Riyadh Air’in hedef listesinin en başındaysa, Çin’deki havalimanlarına uçmak yer alacak.


Posted

in