Emirates First Class Suite (Airbus A380)

Emirates, First Class Hizmetine Devam Edecek

Yolcu deneyimi açısından dünyanın önde gelen havayollarından bir tanesi olan Emirates, First Class hizmetine devam edecek.

Geçen hafta İstanbul’da düzenlenen IATA Genel Kurulu’nda bir açıklama yapan Emirates Başkanı Tim Clark, uçaklarının yüzde 80’inden fazlasında First Class bulunduğunu belirterek, ilerleyen dönemde bu bölümü geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Clark’ın bu açıklaması, Qatar Airways’in kademeli olarak First Class hizmetini kaldıracağı haberinden hemen sonra gelmesi bakımından dikkat çekici.

Emirates First Class Suite (Airbus A380)
Emirates First Class Suite (Airbus A380)

Emirates, First Class konusunda yalnız değil.

2025 yılı sonlarına doğru Sydney’den Londra ve New York’a çok uzun menzilli seferler başlatmayı planlayan Avustralyalı Qantas, bu hatlarda kullanacağı uçaklar için özel First Class bölümleri hazırlıyor.

Benzer şekilde Lufthansa ve aynı gruptaki Swiss Air, “Allegris” adını verdikleri yeni ürünle bu yılın dördüncü çeyreğinde yolcuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Neticede havayolları, verecekleri hizmetin seviyesine, kendi yolcu profilleri çerçevesinde yaptıkları kâr/zarar hesabı çerçevesinde karar veriyor.

Air New Zealand, KLM, Latam Airlines, American Airlines ve United Airlines gibi havayolları da First Class hizmetini kaldıracaklarını duyurmuştu.

Ülkemizden THY ise ilki 1990’lı, ikincisi ise 2010’lu yıllarda iki ayrı zaman diliminde bu hizmeti denemiş fakat hedeflenen verimi alamaması üzerine bunu durdurmuştu.


Posted

in