Ücretsiz Şarj Alanı (Hong Kong Havalimanı)

Havalimanlarındaki USB Şarj İstasyonlarını Kullanmak Tehlikeli Olabilir

Kamuya açık yerlerdeki USB şarj noktalarının, cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için güvenlik sorunu olabileceği açıklandı.

FBI tarafından yapılan ikazda; havalimanı, alışveriş merkezi, otel gibi yerlerde bulunan ve ortak kullanıma açık olan USB şarj istasyonlarının, bilgisayar korsanlarının kötü niyetli kullanımına maruz kalabileceği belirtildi.

İlk olarak 2011 yılında teorik olarak ortaya atılan ve “Juice jacking” adı verilen korsanlık faaliyeti yoluyla, kullanıcıların cep telefonu ve tablet bilgisayarlarındaki hassas bilgilerin çalınabileceği söyleniyor.

Günümüzde özellikle cep telefonlarının kimlik doğrulama ve ödeme aracı olarak kullanılır hale gelmesi, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

FBI’ın yanı sıra FCC’nin de benzer bir duyurusunun olması, işin ciddiyetini daha iyi anlatıyor.

Ücretsiz Şarj Alanı (Hong Kong Havalimanı)
Ücretsiz Şarj Alanı (Hong Kong Havalimanı)

Böylesine can sıkıcı bir durumla karşılaşmamak için, herkesin kullandığı ortak USB şarj noktalarından mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor.

Bunun yerine, varsa, elektronik cihazınızı şarj etmek için prizleri kullanmanız veya kendinize ait bir mobil şarj ünitesinden faydalanmak çok daha güvenli olacaktır.

Yanınızda sadece şarj etmeye izin veren türden USB kablosu taşımak, cihazı USB yuvasına soktuğunuzda çıkan uyarıda “sadece şarj” seçeneğini tercih etmek de istenmeyen durumlarla karşılaşmanızı engelleyebilir.


Posted

in

,