Suudi Arabistan - Transit Vize

Suudi Arabistan, Transit Yolculara Ücretsiz Vize Veriyor

Suudi Arabistan, Cidde Havalimanı üzerinden aktarmalı olarak seyahat eden yolculara, ücretsiz vize imkânı sunmaya başladı.

Sadece ülkenin millî havayolu SAUDIA ile seyahat eden yolcular için geçerli olan ve “Your Ticket, Your Visa” adı verilen uygulama 96 saatlik yani dört günlük bir süreyi kapsıyor.

Böylece yolcuların turistik gezilerin yanı sıra umre ziyareti yapması da mümkün olacak.

Suudi Arabistan - Transit Vize
Suudi Arabistan – Transit Vize

Vizeyi almak son derece kolay.

SAUDIA’nın web sitesinden uçak biletini alan bir yolcu, üç dakika gibi kısa bir sürede transit vizeye de sahip olabilecek.

Yukarıda da belirttiğim gibi vizenin süresi dört gün. Bununla birlikte, söz konusu imkânı üç aylık bir zaman diliminde istediğiniz anda kullanabiliyorsunuz.

Normalde Suudi Arabistan’ın vize verme işlemlerinde ne kadar zorladığı düşünülürse, atılan bu adımın ne kadar sıra dışı olduğu daha rahat anlaşılır.

Tabii aslında bu işin de temelinde, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın Vizyon 2030 planı yatıyor.

İçerisinde çok sayıda farklı proje barındıran Vizyon 2030 planı, havacılık anlamında özellikle iddialı.

Riyad’a devasa bir havalimanı inşa edilmesi ve burasını bir hub olarak kullanacak RIA adlı yeni bir havayolu şirketi kurulması, söz konusu planın en önemli projeleri arasında yer alıyor.

Riyad’ı bir küresel havacılık merkezi haline getirmeyi hedefleyen proje sayesinde, Suudi Arabistan’da günümüzde 3 milyon mertebesinde olan yıllık aktarmalı yolcu sayısının, 30 milyona çıkarılması planlanıyor.

Dolayısıyla Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın, daha yeni havalimanı ve havayolunu beklemeden, aktarmalı yolcu pazarına yönelik adımlar atmaya başladığı söylenebilir.

Bakalım bu maya tutacak mı?


Posted

in