Amsterdam Schiphol Havalimanı

Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın Kapasitesi, Nisana Kadar Kısıtlandı

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki kapasite kısıtlaması uygulamasının, kış tarifesi döneminin sonuna kadar uzatılmasına karar verildi.

Havalimanı işletmesinden yapılan açıklamada, istihdam açısından hâlâ güçlükler yaşandığı ve bu çerçevede halen devam eden sıkıntılara gerçekçi bir biçimde yaklaşılması gerektiği vurgulandı.

Amsterdam Schiphol Havalimanı
Amsterdam Schiphol Havalimanı

Bununla birlikte, bu yılın sonunda gidişata ilişkin bir değerlendirme yapılacağı ve operasyonel açıdan bir risk görülmemesi durumunda, uygulanan kapasite kısıtlamasının daha erken bir tarihte gevşetilebileceği belirtildi.

Hollandalı havayolu KLM bu karara tepki gösterirken, 100 milyon Euro civarında bir zarara uğrayacağını iddia etti.

Schiphol’de özellikle güvenlik personeli sayısının yetersizliği kaynaklı sorunlar yaşandığı ve buna çareler arandığı söyleniyor.

Schiphol Havalimanı’ndaki Günlük Yolcu Sayısı Kısıtlaması

Avrupa’daki büyük havalimanı işletmeleri, Covid-19 krizi sonrasında hızla artan yolcu talebini karşılamakta büyük güçlükler çekiyor.

Bu havalimanlarından bir tanesi olan Schiphol’de ilk olarak geçen temmuz ayından itibaren günlük kapasite sınırlaması uygulamasına geçilmişti.

Günlük giden yolcu koltuk kapasitesi temmuzda en fazla 67.500 ve ağustosta 72.500 olarak belirlenmişti.

Bu sayı, eylül ve ekim için sırasıyla 67.500 ve 69.500 şeklinde ön görülmüştü.

Fakat işler, yine güvenlik personeli sayısı bakımından, planlanandan da kötü gidince, eylül kapasitesi 54.500 ve ekim kapasitesi 57.000’e düşürülmüştü.

Ve son alınan kararla birlikte bu sayı 46.000’e indirilecek.


Posted

in