Delta A330-300 Takeoff

Delta, Londra’da Kalan Bavulları Boş Bir Uçakla Taşıdı

Özellikle Avrupa’daki büyük havalimanlarında yaşanan kaos, havayollarına hiç beklenmedik faturalar çıkarmaya devam ediyor.

Sıra bu kez, Amerikalı havayolu Delta Air Lines’taydı.

Delta, Londra Heathrow Havalimanı’nda kalan yolcu bavullarını boş bir uçakla (yolcusuz) taşımak zorunda kaldı.

Airbus A330-200 tipi bir uçağa yüklenen 1.000’den fazla bavul, Detroit’e getirildi.

Delta tarafından “yaratıcı bir çözüm” şeklinde nitelenen bu operasyonla Detroit’e taşınan bavullar daha sonra, ABD genelindeki yolcuların evlerine veya otellerine gönderildi.

Londra Heathrow Havalimanı'nda bagaj kargaşası
Londra Heathrow Havalimanı’nda bagaj kargaşası

Normalde uçuşun 11 Temmuz günü Londra Heathrow – Detroit şeklinde icra edilmesi gerektiği ama son anda iptal edildiği anlaşıldı.

Bu uçuştaki yolcular, Heathrow’dan ABD’ye yapılan diğer uçuşlara aktarılırken, bavullar için böyle bir imkân bulunmadığından, dönüş seferinin yolcusuz ama bavullu bir biçimde yapılmasına karar verildi.

Aslına bakarsak, yolcu memnuniyeti açısından orta yolun bulunduğunu söylemek mümkün.

Bavullarından ayrı da olsa yolcular ABD’de gidecekleri yere seyahat edebilmiş ve kısa bir süre sonra bavullarına kavuşabilmiş.

Tabii Lockerbie faciasından sonra sivil havacılık sektörünün en temel kaidelerinden bir tanesi haline gelmiş olan, uçağın altına verilmiş olan bavulun (checked luggage), yolcu uçağa binmiyorsa uçurulmaması kuralının bu iş için esnetildiğini de gözden kaçırmamak gerekiyor.


Posted

in