İTÜ ve İGA, Girişimcilik Programı Başlattı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İGA Havalimanı İşletmesi (İGA) işbirliğiyle, sivil havacılık konusunda bir girişimcilik programı başlatıldı.

İGA Hub adı verilen programda, İTÜ bünyesindeki ARI Teknokent aktif rol oynayacak.

İGA Hub sayesinde havacılık sektöründe yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ülke ekonomisine değer oluşturması amaçlanıyor.

İGA Hub – Girişimcilik Programı

İGA’dan yapılan açıklamaya göre, programı kapsamında “sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği” dikeyinde akıllı havalimanı, robotik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, nesnelerin interneti (Internet Of Things – IoT) güvenlik ile mobilite alanlarındaki girişimlerin olgunlaşması için girişim ekosistemi oluşturuldu.

Odak alanları ile İGA’nın tüm kurumsal gücünü, havacılığın tüm bileşenlerini de yanına alarak, havacılıkla etkileşen diğer tüm sektörleri de kapsayacak bütüncül şekilde, yolcular, çalışanlar, iş ortakları ve otoriteler için daha kaliteli, hızlı, ekonomik çözümler sağlayacak projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

Sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği dikeyinde yenilikçi proje geliştiren girişimler başta olmak üzere İGA İstanbul Havalimanı çalışanları ve İstanbul Havalimanı ekosistemi içerisindeki tüm paydaşlar da yenilikçi ve teknolojik tabanlı iş fikirleri ile İGA Hub girişimcilik programına başvuru yapabilecek.

Girişimlerin eğitim, mentorluk, prototipleme, network ve yatırım gibi alanlarda gelişim göstermeleri için İTÜ ARI Teknokent’in dünyada ilk 5’te yer alan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in deneyiminden faydalanarak, girişimlere destek olunacak.

İGA Hub, sektörün kalbinde yer alarak sektör paydaşlarıyla girişimciler arasında köprü olacak.

Bu kapsamda ilk çözüm ortağı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi oldu.

İGA Hub’a kabul edilen girişimlere ihtiyaç duyacakları tüm desteklerin sunulmasının yanı sıra girişimciler İTÜ Çekirdek’in her yıl düzenlediği, bölgenin en büyük girişimcilik etkinliği olan “Big Bang Start-up Challenge”ta toplam 800 bin liralık İGA ödül havuzundan pay alma şansını yakalayacak