Air New Zealand, Dış Hat Yolcularına Aşı Mecburiyeti Getiriyor

Air New Zealand, dış hat yolcularına Covid-19 aşısı mecburiyeti getiren havayolu şirketlerinin arasına katılmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren, dış hatlarda seyahat edecek yolcuların Covid-19 aşılarının tam olması şartı aranacak.

Gerek yolculardan ve gerekse kendi çalışanlarından bu yönde bir talep geldiğini belirten Air New Zealand CEO’su Greg Foran, bu sayede herhangi bir uçuşta bulunan tüm yolcu ve mürettebatın Covid-19 açısından aynı gerekliliklerini taşımalarının sağlanacağını söylüyor.

Şirket bu konuda, IATA’nın Travel Pass adlı uygulamasını kullanmayı düşünüyor.

Hatırlanacağı üzere daha önce de yine aynı coğrafyadan Qantas, önümüzdeki kasım – aralık aylarında yeniden başlatmayı planladığı dış hat seferlerine, Covid-19 aşısı yaptırmamış kişileri kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Tabii bu noktada, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın bu iki millî taşıyıcısının dış hat seferleri için aşılanmış olma şartını getirmesinin, dünyanın diğer bölgelerindeki havayollarına nazaran çok daha kolay olduğunu unutmamak gerekiyor.

Az sayıda uluslararası hatta uçacak olan Qantas ve Air New Zealand, uygulanması böylesine zor ve tartışmalı bir konuyu gündeme getirmekten çekinmiyor.

Küresel çapta faaliyet gösteren diğer birçok havayolu için ise “şimdilik” böyle bir şey ufukta görünmüyor.


Posted

in

,